Indonēzijā aiztur francūzi, kurš armijas bāzē ķēris pokemonu
Indonēzieši domā šo spēli izmantot, lai veicinātu tūrismu.
Trakā pasaule
2016. gada 19. jūlijs, 22:38

Indonēzijā aiztur francūzi, kurš armijas bāzē ķēris pokemonu

Jauns.lv

Indonēzijas policija otrdien paziņoja, ka bija aizturējusi Francijas pilsoni, kas nelikumīgi iekļuva militāras bāzes teritorijā, spēlēdams populāro viedtālruņu spēli “Pokemon Go”.

27 gadus vecais Romēns Pjērs tika aizturēts kontrolpunktā pirmdienas vakarā. Pirms tam viņš bija skrējis prom, kad pie viņa vērsās militārā kompleksa apsardze Čirebonas pilsētā, paziņoja Rietumjavas provinces policijas preses sekretārs.

Pjērs tika atbrīvots dažas stundas pēc aizturēšanas, kad noskaidrojās, ka “viņš nejauši iekļuva kompleksā, skrējiena laikā ķerot pokemonu”, sacīja policijas preses sekretārs pulkvedis Jusri Junuss.

Spēle "Pokemon Go", kurā tiek izmantots serviss “Google Maps” un viedtālrunis, lai realitāte pārklātos ar fantāzijas tēliem pokemoniem, ir kļuvusi par hitu ASV un citās valstīs, kur tā ir pieejama viedtālruņu lietotājiem. Tā nav oficiāli izlaista Indonēzijā, bet arī tur jau ir kļuvusi populāra.

Indonēzijas ministru kabineta sekretārs Pramono Agungs pagājušonedēļ paziņoja reportieriem, ka ir noķēris vairākus pokemonus prezidenta pilī valsts galvaspilsētā Džakartā.

Džakartas gubernators ir izteicies, ka šo spēli varētu izmantot, lai veicinātu tūrismu galvaspilsētā.

Daži drošībnieki tomēr pauduši bažas, ka šī spēle varētu radīt draudus drošībai.

Policija paziņoja, ka Pjērs strādā kādā firmā Džakartā un bija devies uz Čirebonu apmēram 190 kilometrus uz austrumiem no galvaspilsētas.

BNS/Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tēmas