Šokējošas atklāsmes par Intas Fogeles dzīves pēdējām dienām
2012. gads. Inta Fogele vairs nespēja noslēpt veselības problēmas un bieži bija atkarīga no draugu palīdzības. Neraugoties uz šķietamo visvarēšanu, viņa kļuva arvien vientuļāka, bet dzīves pēdējos mēnešus vadīja mokošās sāpēs, par ko zināja tikai pāris uzticamāko cilvēku.
Slavenības
2016. gada 26. jūlijs, 09:15

Šokējošas atklāsmes par Intas Fogeles dzīves pēdējām dienām

Jauns.lv

Pārciesta klīniskā nāve, redzēta baisa viņsaule, uzmeklēts mācītājs, lai saņemtu piedošanu, izlīgusi ar mammu un gatavojusies pārcelties uz pansionātu – tādas bija aģentūras Mis Latvija direktores Intas Fogeles dzīves pēdējās dienas.

20. jūlijā 59 gadu vecumā stāja pukstēt aģentūras Mis Latvija direktores Intas Fogeles sirds. Viņas dzīve, kas sākās cerību pilna un spoži plaiksnīja, aprāvās cīņā ar smagu slimību, vientulību un izmisīgu vēlmi saņemt savējo piedošanu. Par to, kāda bijusi viņas dzīve, lasāms žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 26. jūlijā -, kurā atstāstīti šokējoši mirkļi par to, kā Inta Fogele aizvadījusi sava mūža pēdējās dienas.

Izrādās, ka pirms nepilna mēneša slimnīcā Intu piemeklējusi klīniskā nāve. Kad reanimācijā atsaukta atpakaļ, Inta kļuvusi pavisam citāda. „Pēkšņi viņas čaula – lepnuma, lielības un visvarenības bruņas – bija nost. Manā priekšā bija trausls cilvēks ar kailu dvēseli,” aizlūstot balsij, žurnālam atklāj Fogeles mammas labākā draudzene Māra, tuviniece, atklājot, ka Inta dalījusies izjūtās, ko piedzīvojusi klīniskās nāves laikā, un tās liecina, ka viņa redzējusi „to” pasauli... „Viņa visa no šausmām trīcēja, teica, ka redzētais ir tik briesmīgs, ka nespēj to izstāstīt. Izmisusi viņa vaicāja, ko lai dara, lai tur nebūtu jāatgriežas...” stāsta Māra. Un tad Inta darījusi zināmu, ka ļoti vēlas satikt savu mammiņu.

Intas mamma, kurai ir 89 gadi, uzturas sociālās aprūpes centrā Jūrmalā. Meitas un mātes satikšanās izvērtusies ļoti emocionāla. „Mammīte Intas dēļ ir daudz raudājusi un daudz sirdssāpju pārcietusi, tāpēc ir liels atvieglojums, ka pirms nāves viņas paspēja izlīgt.” Abas apkampušās, mīļojušās, un Inta mammai par visu lūgusi piedošanu. „„Mammīt, paņem mani atpakaļ klēpītī...” Intas sacīto mammai žurnālam “Kas Jauns” atklāj Fogeles mammas draudzene Māra, sakot, ka Inta skaidri apzinājusies, ka redz mammu pēdējo reizi, tāpēc lūgusi viņas svētību.

Vairāk par to, kā Inta Fogele nokļuva šovbiznesā, kā viņa tika atzīta par pasaulē otru labāko skaistumkonkursu rīkotāju, kā vainas dēļ notika traģiskā autoavārija, kurā Inta nāvējoši notrieca cilvēku, kāpēc Inta pēdējos gados tik ļoti mocījās ar veselības problēmām, un kāpēc viņa īsi pirms nāves devās pie mammas lūgt piedošanu, lasiet žurnāla “Kas Jauns” šīs nedēļas numurā!

Atvadīšanās no Intas Fogeles paredzēta trešdien, 27. jūlijā, pulksten 14 Rīgas krematorijā. Piepildot aizgājējas vēlēšanos, viņa tiks apbedīta Mis Latvija krekliņā.


Kasjauns.lv/Foto: Agrita Grosbarte, no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Tēmas