Princis Harijs nožēlo, ka nav agrāk runājis par mātes nāvi
Princis Harijs ar māti – princesi Diānu.
Slavenības
2016. gada 26. jūlijs, 15:26

Princis Harijs nožēlo, ka nav agrāk runājis par mātes nāvi

Jauns.lv

Princis Harijs (31), kurš ir piektais rindā uz Lielbritānijas troni, nesen atzinies, ka nožēlo, ka nav agrāk runājis par savas mammas princeses Diānas traģisko nāvi.

„Vai zini, es nožēloju, ka nekad agrāk par to skaļi nerunāju,” princis Harijs izteicies nesenā sarunā ar futbolistu Rio Ferdinandu. Abi sabiedrībā atpazīstamie vīrieši tikušies Kensingtonas pilī, kur Harijs rīkojis barbekjū pēcpusdienu „Heads Together”, kas veltīta garīgās veselības jautājumiem.

Princim Harijam bija vien 12 gadu, kad 1997. gadā traģiskajā autoavārijā Parīzē bojā gāja viņa mamma princese Diāna, kurai tobrīd bija 36 gadi. Harija vecākajam brālim princim Viljamam tolaik bija 15.

Sportists Rio Ferdinands aizvadītajā gadā zaudēja sievu, kura nomira no vēža. Viņš dalījies ar Hariju izjūtās par savu personīgo traģēdiju un to, kā tā, iespējams, ietekmēs viņa bērnu nākotni. „Viņš [Harijs] piedzīvojis dažādus dzīves aspektus, ko nāksies pieredzēt arī maniem bērniem,” norādījis Ferdinands. „Man bija ļoti noderīgi un reizē pamācoši dzirdēt viņa dzīves pieredzi.”

Princis Harijs atzinis, ka tikai pēdējo trīs gadu laikā visbeidzot spēj runāt ar citiem par savas mammas nāvi. Princis arīdzan norādījis, ka uzskata, ka ir svarīgi neturēt visu pie sevis, bet runāt par notikušo, jo tas palīdz tikt galā ar sāpēm. „Tas ir tikai normāli, ka ciet zaudējuma sāpes, ja vien tu par tām atklāti runā. Tā nav vājība,” viņš norādījis. „Vājība ir tad, ja tev ir problēma, bet tu to neapzinies un necenties risināt.”


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press