Markus Riva Baltijas dziesmu konkursā nekur tālu netika
Markus Riva atkal nav uzvarējis kādā no dziesmu konkursiem. Šoreiz viņam neveicās festivālā “Baltic Song Contest” Zviedrijā.
Slavenības
2016. gada 28. jūlijs, 04:15

Markus Riva Baltijas dziesmu konkursā nekur tālu netika

Jauns.lv

Zviedrijas pilsētā Kārlshamnā noslēdzies starptautiskais dziesmu konkurss “Baltic Song Contest”, kas notiek jau kopš 1978. gada. Šogad tajā Latviju pārstāvēja Markus Riva, kurš no deviņu valstu izpildītājiem nebija starp tiem labākajiem.

Ikgadējā festivālā “Baltic Song Contest” tiek pārstāvētas valstis, kuras robežojas ar Baltijas jūru, kā arī citas valstis. Latvija šajā dziesmu konkursā piedalās kopš 1993. gada un bijuši arī triumfa mirkļi - 1998. gadā uzvarēja grupa “Prāta vētra”, 2000. gadā uzvaras laurus plūca Little Gunnar jeb Gunārs Kalniņš, bet 2010. gadā galveno balvu saņēma Aija Andrejeva, kas tad vēl uzstājās ar skatuves vārdu Aisha.

Diemžēl Markum Rivam šogad neveicās – viņa vārds nav manāms starp konkursa laureātiem. Festivālā uzvarēja Adams Douglass no Norvēģijas, otrajā vietā šajā konkursā bija Maika Barbero no Spānijas, un trešā - Antonela Doko no Horvātijas. Bet skatītāju balvu saņēma Doinita Ghermana no Moldovas.

Kasjauns.lv/Foto: No Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva