Vērtīgākie dzīvo slavenību autogrāfi. TOP 10
Karaļnama pārstāvji nesniedz autogrāfus faniem. Viņi ārkārtīgi reti sniedz parakstus, tāpēc autogrāfu vērtība ir ļoti augsta. No kādas summas nāksies šķirties, lai savā kolekcijā iegūtu prinča Viljama parakstu – uzzināsiet galerijā!
Slavenības
2016. gada 31. jūlijs, 08:13

Vērtīgākie dzīvo slavenību autogrāfi. TOP 10

Jauns.lv

Nav nekāds brīnums, ka par leģendāru aizsaulē aizgājušu slavenību autogrāfiem kolekcionāri gatavi izdot tūkstošus un pat miljonus, taču reizēm arī par dzīvu populāru cilvēku parakstiem ļaudis gatavi dāsni maksāt.

Mēs dzīvojam laikmetā, kad valda slavenību kults, – to šobrīd nevar noliegt neviens. Pirms septiņiem gadiem kādā no izsolēm nonāca diezgan necils krēsls. Tam nebija ne zelta kāju, ne briljantiem dekorētu rokas balstu. Turklāt tas pat nebija jauns, bet gan lietots. Taču izsoles vakarā tas kļuva par kolekcionāru vairāk kāroto priekšmetu. „Par šādu krēslu jūs parasti krāmu tirgū nemaksātu vairāk par desmit sterliņu mārciņām,” norādīja izsoles vadītājs. Taču ļaudis vairāksolīšanā pārspēja cits citu un beigu beigās krēsls tika tam, kurš par to bija gatavs maksāt 20 000 sterliņu mārciņu. Kas gan tam bija tik īpašs? Tajā bija sēdējusi britu rakstniece Džoana K Roulinga, kad rakstīja pirmo no Harija Potera franšīzes grāmatām!

Līdzīgi ir ar autogrāfiem. Ja kāds no sabiedrībā labi zināmajiem cilvēkiem ir ārkārtīgi grūti pieejams vai reti kad sniedz parakstus – šāds autogrāfs nekavējoties ir milzu vērtība. Ārkārtīgi reti parakstus sniedz karaļnama pārstāvji (rakstīt autogrāfus faniem viņiem nav pieņemts), līdz ar to summām pieaug vairākas nulles, ja tomēr ir pieejams kāds priekšmets, uz kura parakstījies kāds no prinčiem, princesēm vai karaļiem.

Interesanti, ka par prinča Viljama parakstu ļaudis bijuši gatavi maksāt trīs reizes lielāku summu nekā par viņa brāļa prinča Harija autogrāfu. Viljama popularitāte ievērojami pieauga pēc viņa kāzām ar Ketrīnu Midltoni un pēc bērnu nākšanas pasaulē.

Arī par ASV prezidenta Baraka Obamas autogrāfu kolekcionāri gatavi maksāt daudz (taču ne tuvu tik, cik par abu prinču parakstiem). „Saņemt Baraka Obamas vai Vladimira Putina parakstu ir ļoti sarežģīti, jo viņiem vienmēr līdzās ir apsardze,” norāda kāds izsoļu nama īpašnieks. „Arī rakstiski iesniegti lūgumi parasti paliek bez atbildes, jo viņiem ir daudz svarīgāku lietu, ar ko nodarboties. Obamas autogrāfs ir krietni vērtīgāks, jo viņš ir pasaulē ieredzēts, ko nevar teikt par Putinu.” Par ASV prezidenta autogrāfu cilvēki gatavi maksāt 350 sterliņu mārciņu, bet par Krievijas vadītāja parakstu vien 100 sterliņu mārciņas.

Kuri ir vērtīgākie dzīvo slavenību autogrāfi – lūkojiet galerijā!

 

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press

Tēmas