Tādā tēlā džihādistu līderis vēl nav redzēts. VIDEO
Irākā dzimušais "Islāma valsts" jeb "Daesh" līderis pasludināts par kalifu no savu sekotāju puses.
Trakā pasaule
2016. gada 3. augusts, 06:42

Tādā tēlā džihādistu līderis vēl nav redzēts. VIDEO

Jauns.lv

Norvēģijas komiķis Terje Sporsems bijis sadusmots par uzbrukumu geju klubam Orlando štatā ASV, tāpēc nolēmis "šaut pretī" vienīgā veidā, kādu viņš pazīst - ar humoru.

"Es vēlējos protestēt pret cilvēkiem, kuri grib nogalināt kādu tikai tāpēc, ka viņš ir gejs," Norvēģijas izdevumiem sacīja Sporsems, norādot: "Es reaģēju ļoti spēcīgi un kā komiķis es jutu, ka vienīgais labākais veids, ir reaģēt ar humoru."

Komiķis ir izveidojis video, kurā islāmistu līderis attēlots visai neierastā tēlā. Tajā ir stāstīts par iemīlēšanos teroristiskā grupējuma "Daesh" līderī Abu Bakrī al Bagdādi, kurš video nodēvēts par "My Bagdaddy".

Tas ir tikai joks. Neviena galva šajā video neripo.

Komiķis pēc video nākšanas klajā skaidrojis - viņš neuzskata, ka terorismam vajadzētu būt kaut kur ārpus humora robežām. "Domāju, ka ir nozīmīgi "čakarēt" cilvēkus, kuri mūs biedē. Un tas arī ir jautri. Cita starpā, vārdā Abu Bakrī al Bagdādi ir kaut kas muzikāls," teica Sporsems.

Video atainots Sporsema iedomu mīlas stāsts ar bārdainu salafītu līderi, kā arī kadri no naktskluba, kur komiķis gejus atainojis īpaši stereotipiskā veidā.

Tāpat video redzams, kā al Bagdādi sākumā jokojas, ar zobenu veicot galvas nociršanas kustības, taču vēlāk par to mīlīgi pasmejas un ar to pašu zobenu rotaļīgi ieper savu mīļoto. Vēlāk viņš apmāca Sporsemu šaušanā, bet vēl  pēc tam baro komiķi ar suši, ļaujot no saviem pirkstu galiem nolaizīt šīs japāņu delikateses atlikumus.

Sporsems kopā ar geju bariņu piedziedājumā dzied "Be my Daddy" [Esi mans tētuks], tāda veidā veidojot atskaņu ar teroristu līdera uzvārdu al Bagdādi.

Video, iespējams, nav visgaumīgākā humora paraugs, taču tas ir gana jautrs.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/Scanpix/LETA; Ekrānšāviņš no "Youtube"