Mišela Obama svinīgai pieņemšanai izvēlas Lady Gaga stilista darinātu tērpu. FOTO
Obamu pāris, sagaidot Baltajā namā Singapūras premjerministru un viņa kundzi. Par godu Svinīgajai pieņemšanai ASV pirmā lēdija Mišela Obama izvēlējusies amerikāņu dizainera Brendona Maksvela tērpu. Starp citu, viņš ir ekstravagantās dziedātājas Lady Gaga stilists!
Slavenības
2016. gada 4. augusts, 05:28

Mišela Obama svinīgai pieņemšanai izvēlas Lady Gaga stilista darinātu tērpu. FOTO

Jauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama (54) ar kundzi Mišelu Obamu (52) otrdienas vakarā rīkoja svinīgo pieņemšanu par godu Singapūras premjerministra vizītei. Sagaidot prominentos viesus, pirmā lēdija bija izvēlējusies ziloņkaula krāsas vakarkleitu bez lencītēm.

Sagaidot Baltajā namā Singapūras premjerministru Lī Hsjenu Lūngu un viņa kundzi Ho Čingu, ASV pirmā lēdija Mišela Obama izvēlējusies tērpu, ko darinājis amerikāņu dizainers Brendons Maksvels. Interesanti, ka tieši viņš jau ilgu laiku sadarbojas ar apģērbu ziņā pretrunīgi vērtēto ekstravaganto dziedātāju Lady Gaga, būdams viņas personīgais stilists.

Modes mākslinieks Brendons Maksvels ir no Teksasas. Pasaules uzmanību viņš izpelnījās, pateicoties sadarbībai ar dziedātāju Lady Gaga, taču nu jau viņa tērpus saviesīgiem sarkanā paklāja pasākumiem izvēlas arī tādas Holivudas dīvas kā Gvineta Paltrova un Uma Tūrmane.

Maksvels savu kolekciju izdeva 2015. gadā un aizvien turpina strādāt kā Lady Gaga radošais direktors modes jautājumos. Viņš gaļas kleitiņu nēsātājas un popmūzikas provokatores tēlu padarījis elegantāku.

Mišelas Obamas izvēlētā ziloņkaula krāsas kleita bija ļoti eleganta un gaumīga. ASV pirmā lēdija jau kopš vīra Baraka Obamas ievēlēšanas prezidenta amatā, izcēlusies ar lielisku gaumi un stila izjūtu, mākot saskaņot lētus tērpus ar dizaineru apģērbiem. Šo gadu gaitā Obamas kundze svinīgiem pasākumiem izvēlējusies ļoti dažādu dizaineru tērpus – tos darinājuši gan imigranti un minoritātes, gan mazpazīstami modes māklinieki un pat studenti.

Pirms trim gadiem žurnāls „The Sunday Times Style” nosauca Obamas kundzi par vislabāk ģērbto slavenību, pārspējot Lielbritānijas karalieni Elizabeti II un modes dizaineri Viktoriju Bekhemu.

Mišelas priekšteces lielākoties izvēlējās atturīgi elegantus tērpus. Līdz ar Baraka Obamas stāšanos amatā daudzi teica, ka tik modernu pirmo lēdiju ASV nav redzējusi kopš Žaklīnas Kenedijas laikiem!

Atšķirībā no savām priekšgājējām Mišela nesaplūst ar kopējo fonu. Viņa izvēlas košas krāsas un bieži vien arī tērpus ar atsegtiem pleciem. Pateicoties labajai stila izjūtai, Mišela lieliski prot akcentēt savu skaistumu. Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Obamas kundze nesadarbojās ar stila konsultantiem, viņa tērpus izraudzījās pati. ASV pirmā lēdija īpaši iecienījusi mazpazīstamu dizaineru apģērbus. Viņa bieži kombinē dārgu apģērbu ar lētu un demonstrē pārējai pasaulei: ja vēlies būt eleganta, nav obligāti jātērpjas no galvas līdz kājām augstās modes dizaineru tērpos.

Mišela Obama ir īsta modes entuziaste un no sirds izbauda to, kas spēj atrast nevainojamu kleitiņu arī par nieka 30 dolāriem. Šādā melnbaltā kleitiņā bez piedurknēm viņa 2008. gadā pat apmeklēja ASV Neatkarības dienas pasākumus.

Tai pašā laikā misis Obama prot lieliski pasniegt arī tūkstošus vērtu tērpu.

„Viņai, protams, ir pieejami dizaineru tērpi,” norāda prezidentu vēsturniece Dorisa Kērnsa Gudvina, kas sarakstījusi grāmatas par Ābramu Linkolnu un Frenklinu un Eleonoru Rūzveltiem. „Taču Mišela var būt arī paraugs vidusmēra amerikānietēm, parādot, ka ar nelieliem līdzekļiem arī iespējams panākt satriecošu iespaidu.”

 

Kasjauns.lv / Foto: EPA/LETA, AP/LETA