Klints Īstvuds aizstāv Donaldu Trampu
Tramps "kaut ko saprot, jo slepenībā visiem ir apnicis politkorektums un pielīšana", uzskata Īstvuds.
Slavenības
2016. gada 4. augusts, 21:56

Klints Īstvuds aizstāv Donaldu Trampu

Jauns.lv

Amerikāņu aktieris Klints Īstvuds aizstāvējis ASV prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas Donaldu Trampu, kuram priekšvēlēšanu kampaņas laikā pārmesti rasistiski izteikumi, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

"Viņš ir pateicis daudz stulbu lietu," norāda Īstvuds. "Bet to izdarījuši viņi visi. Abas puses. Taču prese un visi pārējie tikai sūkstās, ka tas ir rasisms, un uztaisa no tā lielu brēku," intervijā žurnālam "Esquire" sacīja aktieris un režisors.

"Tieciet vienreiz tam pāri," turpina Īstvuds. "Šis ir skumjš vēstures posms."

Īstvuds intervijā norādīja, ka ASV pašlaik dominējot "nīkuļu paaudze".

Tramps "kaut ko saprot, jo slepenībā visiem ir apnicis politkorektums un pielīšana", uzskata Īstvuds. "Tā ir pakaļas bučojošā paaudze. Šī ir nīkuļu paaudze. Visi staigā uz pirkstgaliem," viņš norāda.

"Mēs redzam, ka cilvēkus apsūdz rasismā un tamlīdzīgās lietās," pārdomās dalās Īstvuds. "Kad es augu, tādas lietas nesauca par rasismu."

Īstvuds sacīja, ka nereklamējot Trampu, taču uzskatot viņu par labāku kandidātu nekā Hilarija Klintone, ko ASV prezidenta amatam izvirzījusi demokrātu partija.

Tomēr politika viņu garlaiko, sacīja aktieris. "Visi visus garlaiko. Ir garlaicīgi klausīties uz visiem šiem mēsliem," viņš sūkstās. "Kandidātos klausīties ir garlaicīgi."

Īstvuds intervijā pievērsās savai 2009.gada filmai "Gran Torino". Viņš tajā atveido kara veterānu, kurš neieredz etniskajām minoritātēm piederošās ģimenes, kas apmetas uz dzīvi viņa rajonā, taču beigu beigās iedraudzējas ar aziātu pusaudzi.

"Pat mans kino partneris teica, ka tas esot labs scenārijs, taču politnekorekts," Īstvuds klāstīja žurnālam "Esquire". "Es apsolīju to izlasīt. Nākamajā rītā es to nosviedu uz viņa galda un teicu, ka nekavējoties sāksim veidot šo filmu."

2012.gadā Īstvuds republikāņu nacionālajā konventā sniedza improvizētu runu tukšam krēslam, kas simbolizēja pašreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu.

12 minūtes ilgā runa izpelnījās asu kritiku un medijos tika raksturota kā "nesakarīga pļāpāšana".

Īstvuda bijusī partnere Frānsisa Fišere publicēja kritisku eseju par aktiera uzstāšanos un pieļāva, ka viņš tādā veidā mēģinājis popularizēt filmu "Trouble with the Curve".

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA