Anglietes varēs atžirgt Eimijas Vainhausas rehabilitācijas centrā
Vainhausa nomira 2011.gada 23.jūlijā no saindēšanās ar alkoholu. Viņa bija 27 gadus veca.
Slavenības
2016. gada 5. augusts, 23:34

Anglietes varēs atžirgt Eimijas Vainhausas rehabilitācijas centrā

Jauns.lv

Londonā atvērts pirms pieciem gadiem mirušās britu dziedātājas Eimijas Vainhausas vārdā nosaukts rehabilitācijas centrs, kas palīdzēs jaunām sievietēm pēc alkohola un narkotiku atkarības uzveikšanas atgriezties sabiedrībā.

Eimijas Vainhausas fonds centru "Amy's Place" atklāja dziedātājas nāves 5.gadadienā. Tajā sievietēm pēc atteikšanās no alkohola un narkotiku lietošanas palīdzēs integrēties sabiedrībā un noturēties bez apreibinošo vielu lietošanas.

Centrs, kurā vienlaikus var dzīvot 16 sievietes, pirmās iemītnieces uzņems pirmdien.

"Iedomājieties 14 gadus vecu jaunieti no nelabvēlīgas ģimenes, kas neiesaistās skolas dzīvē un nonāk atkarības važās, bet 25 vai 26 gadu vecumā rehabilitācijas klīnikā mācās, kā dzīvot bez atkarību izraisošajām vielām. Pametot klīniku, palīdzība beidzas. Bet viņas var vienkārši nezināt, kā pieteikties pabalstiem vai iestāties koledžā," norāda Eimijas Vainhausas fonda īpašo projektu direktors Dominiks Rafijs. "Mūsu pieredze rāda, ka izredzes ilgtermiņā neiekrist atpakaļ atkarības valgos palielinās, ja cilvēkiem tiek dots laiks pēc tradicionālās rehabilitācijas programmas beigām. Ārstniecībā ir teiciens, ka īstā problēma nav alkohols un narkotikas, bet gan nespēja dzīvot bez tiem."

Sievietēm centrā tiks piedāvāta trīs mēnešus ilga programma, kuras laikā viņas varēs nodarboties ar jogu, iesaistīties atbalsta grupās un piedalīties nodarbībās, kurās apgūs darba tirgū noderīgas prasmes.

Eimijas Vainhausas fondu izveidoja dziedātājas ģimene. Organizācija izveidojusi vairākas iniciatīvas, lai atturētu jauniešus no alkohola un narkotiku lietošanas, kā arī palīdzētu nabadzīgiem jauniešiem studēt radošajās jomās.


LETA/Foto: Vida Press