Ar vērienu atklāj Ineses Galantes festivālu "Summertime". FOTO
Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" vadīšana uzticēta humoristam Valteram Krauzem. Uzrunā festivāla apmeklētājiem Inese Galanta teica lieli paldies par ierašanos dažādās pasaules valodās.
Slavenības
2016. gada 8. augusts, 23:05

Ar vērienu atklāj Ineses Galantes festivālu "Summertime". FOTO

Jauns.lv

Jau divpadsmito gadu Dzintaru koncertzālē notiek starptautiskais mūzikas festivāls „Summertime – aicina Inese Galante”. Festivāla atklāšanas koncertā pulcējās daudzi klasiskās mūzikas cienītāji, to vidū arī sabiedrībā zināmas personas.

Festivāla atklāšanas ievadrunā Galante paziņoja: „Pasakos ikvienam, kurš ieradies.” Paldies vārdus Galante teica arī angļu, vācu, kā arī krievu valodās.

„Paldies, jums mīļie, labie draugi par to, ka šovasar atkal mēs satiekamies divpadsmito reizi. Un tagad es varu izskaidrot, kādēļ šīs nedēļas koncerta vakaru moto ir brauciens, ceļojums. Tāpēc, ka es nevaru iedomāties savu dzīvi bez koferiem. Koferis, lidmašīna, negulētas naktis. Agri no rīta ceļos, lai nenokavētu... Un tā es ceļoju no vienas valsts uz otru. Iepazīstu jaunus skatuves partnerus, jaunus orķestrus un uzvedumus. Šajā ceļojumā es mācos, iegūstu un parādu, ko protu es,” savā uzrunā klātesošajiem koncerta atklāšanas vakarā teica Galante.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" atklāšanas koncertā izskanēja spožākās opermūzikas pērles, kas radītas Itālijā, Francijā un Vācijā. Klausītājiem bija iespēja satikties ar Latvijas opermūzikas spilgtākajiem māksliniekiem – pašu festivāla saimnieci soprānu Inesi Galanti un pasaulē pieprasīto latviešu basbaritonu, ilggadējo Galantes skatuves partneri Egilu Siliņu.

Koncertā skanēja arī Latvijas izcilākā kontrtenora Sergeja Jēgera balss, kā arī Latvijas Nacionālās operas un baleta 2015. gada labākā solista – Raimonda Bramaņa tenors. Atklāšanas koncertā savu debiju Ineses Galantes izveidotajā festivālā piedzīvoja starptautiski pazīstamais, daudzu prestižu konkursu laureāts un pianistu dinastijas pārstāvis Andrejs Osokins, kurš aktīvi koncertē uz prestižākajām Eiropas koncertskatuvēm.

Pie festivāla orķestra pults stājās vācu diriģents Ekharts Viciks Viņa koncertēšanas ģeogrāfijā ietilpst nozīmīgākās Vācijas, Austrijas, Itālijas, Lielbritānijas, ASV operu un koncertzālēs. Viņš arī atzīst, ka Jūrmala, Dzintaru koncertzāle un festivāls "Summertime” ir trīsvienība, kuru viņš ir iemīlējis no sirds.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders