"Summertime" trešais vakars aizrit izdevniecības "Rīgas viļņi" noskaņās. FOTO
Izdevniecības „Rīgas viļņi” valdes priekšsēdētāja Aija Simsone atzina, ka ar festivāla saimnieci Inesi Galanti ir uz viena viļņa gan domās, gan izjūtās.
Slavenības
2016. gada 11. augusts, 12:19

"Summertime" trešais vakars aizrit izdevniecības "Rīgas viļņi" noskaņās. FOTO

Jauns.lv

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē festivāla „Summertime – aicina Inese Galante” koncerts noritēja sadarbībā ar izdevniecību „Rīgas viļņi”. Neskatoties uz lietaino pievakari, koncertzālē bija pilna ar klasiskās mūzikas cienītājiem.

Festivālā „Summertime – aicina Inese Galante” koncertā „Viss par mīlestību” pirmās trīs dziesmas dziedāja operdziedātāja Ilona Bagele, bet pēc tam koncerta apmeklētājiem uzrunu teica festivāla dvēsele Inese Galante: „Labvakar, mīļie klausītāji un skatītāji. Neskatoties uz to, ka šovakar saule nespīd, es domāju, ka izcilā Ilona Bagele uzsildīja mūs visus. Tā ir mana kolēģe, operas dziedātāja, kura ne tikai dzied brīnišķīgi, bet arī ir izcila visos pasaules stilos un žanros.”

Galante turpinot vakara uzrunu, deva vārdu muzikālā vakara atbalstītājiem – izdevniecības „Rīgas viļņi” valdes priekšsēdētājai Aijai Simsonei. Galante Aiju pieteica ar vārdiem: „Šī skaistā dāma jau vairākus gadus strādā kopā ar mums un uzticas visam tam, ko mēs darām, un vienmēr ir mūsu pusē. Viņai patīk tas, kas mums patīk – man, manai meitai... Un mēs satiekamies ne tikai tad, kad es esmu uz skatuves un viņa zālē, bet arī jaukos pasākumos. Un vienmēr mūsu uzskati sakrīt. Vairāk par mūsu draudzību pastāstīs pati Aija Simsone.”

 

Skanot aplausiem, izdevniecības „Rīgas viļņi” valdes priekšsēdētāja Aija Simsone sacīja: „Laikam bieži tā negadās, ka, satiekot kādu cilvēku pirmo reizi, nostrādā tāds klikšķis. Tā es sapratu, ka Inese Galante ir manējais cilvēks – domājam vienādi, jūtamies vienādi un varam viena otru papildināt.

Inese ir nenovērtējama mūsu Latvijas zvaigzne uz skatuves. Savukārt mūsu zvaigznes dzīvo žurnālos, kuru ir vairāk nekā divdesmit. Ir arī interneta portāli, gan latviešu, gan krievu valodā. Un esmu tiešām ļoti gandarīta, ka mums ir izdevies vienai otru atrast un šādā veidā ļoti veiksmīgi papildināt, jo mēs caur žurnāliem cilvēkiem nevaram nodot šo burvīgo mūziku cilvēkiem, taču mēs varam pastāstīt par šiem interesantajiem cilvēkiem un aicināt jūs – dārgos skatītājus un klausītājus – uz šādiem koncertiem.”

Pēc sirsnīgajām uzrunā m koncerta apmeklētāji baudīja pasaulē viena no zināmākajiem portugāļu fado dziedātājiem - Antonio Zambužu mūziku un pēc koncerta pie šampanieša glāzes diskutēja par nupat dzirdēto un saklausīto.


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders