Dveins Džonsons atzīts par visvairāk pelnošo aktieri Holivudā. TOPS
Finansu žurnāla „Forbes” veiktajā pētījumā secināts, ka aktieris Dveins Džonsons jeb The Rock ir šobrīd visvairāk pelnošais aktieris Holivudā. Aizvadītā gada laikā viņā ienākumi papildinājušies par 31.5 miljoniem ASV dolāru.
Slavenības
2016. gada 25. augusts, 17:40

Dveins Džonsons atzīts par visvairāk pelnošo aktieri Holivudā. TOPS

Jauns.lv

Amerikānis Dveins "The Rock" Džonsons ir aizvadītā gada visvairāk pelnošais aktieris, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

44 gadus vecais Džonsons gada laikā no 2015.gada jūnija nopelnīja 64,5 miljonus ASV dolāru (58 miljonus eiro), liecina biznesa žurnāla "Forbes" aprēķini. Tas ir par 20,5 miljoniem dolāru vairāk nekā gada pelnošākajai sieviešu dzimuma aktrisei Dženiferai Lorensai, kuras ieņēmumi tajā pašā laika periodā sasniedza 46 miljonus dolāru (41 miljonu eiro).

Bijušā cīkstoņa Džonsona ienākumi dubultojušies, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, galvenokārt pateicoties lomām asa sižeta filmu sērijā "Fast & Furious" ("Ātrs un bez žēlastības") un katastrofu filmā "San Andreas" ("Sanandreasa lūzums").

Džonsons šogad pārspēja amerikāņu aktieri Robertu Dauniju jaunāko, kurš iepriekšējos trīs gadus bija pelnošākais Holivudas aktieris.

"Forbes" ikgadējais saraksts parādījis atšķirību starp sieviešu un vīriešu atalgojumu kinoindustrijā un citās jomās. Lorensa gada laikā nopelnījusi tikai 72% no tā, ko saņēmis Džonsons. ASV starp sievietēm un vīriešiem ar gaišu ādas krāsu ir nedaudz mazāka vidējā atalgojuma atšķirība.

"Forbes" sarakstā 18 vīrieši guva ienākumus, kas lielāki par 20 miljoniem dolāru (18 miljoniem eiro), savukārt sieviešu vidū tik lielu atalgojumu sasniedza tikai četras aktrises.

 

Aktieru un aktrišu nevienlīdzība atalgojuma ziņā nonāca mediju uzmanības krustpunktā 2014.gadā, kad noplūdinātas kompānijas "Sony Pictures Entertainment" e-pasta vēstules parādīja, ka Lorensa par lomu filmā "American Hustle" ("Amerikāņu afēra") saņēmusi mazāk nekā tajā tēlojušās vīriešu dzimuma zvaigznes.

Lorensa atzina, ka neesot uzstājīgi pieprasījusi augstāku atalgojumu, jo baidījusies atstāt "stūrgalvīgas un izlutinātas" aktrises iespaidu.

"Es gribēju aprakstīt savas bažas par to, kādu slavu es iemantošu, kā tas liks man izskatīties un kā mani uztvers," teica Lorensa. "Es lauzīju par to galvu, kamēr vīrieši filmā ne par ko tādu nedomāja."

Lorensa pieminēja, ka kādā medijā viņas eseja nodēvēta par "izlutinātu gājienu". "Paldies, ka pilnībā apstiprinājāt manis teikto. Ja sieviete iestājas par sevi, ir uzstājīga un viņai ir sava balss, tad viņu saukās par izlutinātu. Es neredzu, ka tā izturētos pret vīriešiem," uzsvēra aktrise.

 

LETA / Foto: Vida Press