Samanta Tīna šodien sāk "Jaunajā vilnī". Soči, saturieties! FOTO
Latviju jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis"pārstāvēs Samanta Tīna Poļakova.
Slavenības
2016. gada 3. septembris, 06:16

Samanta Tīna šodien sāk "Jaunajā vilnī". Soči, saturieties! FOTO

Jauns.lv

Jauno izpildītāju konkurss „Jaunais vilnis”, kurš pirms diviem gadiem pameta Jūrmalu, pārceļoties uz Sočiem, sākas tieši šodien. Un Latviju tur pārstāvēs Samanta Tīna Poļakova. Veiksmi viņai!

Konkursa fināls norisināsies no 3. līdz 9. septembrim, taču Samanta uz Sočiem devās jau pirms pāris nedēļām. Gatavoties konkursam viņai palīdzējusi īsta skatuves superkomanda – aktrise un režisore Rēzija Kalniņa ar vīru diriģentu Aināru Rubiķi, komponists Raimonds Pauls un vokālā pedagoģe Ilze Dzenīte. “Man ir liels gods sastrādāties ar šiem cilvēkiem. Pauls sniedza padomus un vērtēja uzstāšanos, Ilze ir lieliska vokālā pedagoģe, Ainārs atbildēja par muzikālo pusi un dziesmu aranžēšanu, bet Rēzija mani spēcināja kā morāli, tā arī tīri praktiski,” teic Samanta.

Viesnīcas numuriņš kā princesei

Jau ceļš uz Sočiem Samantai bija liels pārbaudījums. “Lidoju no Rīgas uz Maskavu, lai pārsēstos lidmašīnā uz Sočiem. Tā nu sanāca, ka Rīgā izlidošana kavējās par pusotru stundu un Maskavā līdz pārkāpšanai lidmašīnā uz Sočiem atlika vien 30 minūtes,” stāsta konkursa dalībniece. Skrējiens pa Maskavas lidostu bijis liels piedzīvojums: “Es vispār nesaprotu, kā izdevās paspēt uz lidmašīnu! Tas bija nereāli, lielajā Maskavas lidostā tik īsā laikā atrast nepieciešamo reģistrēšanās vietu. Pieļāvu pat domu, ka būs jānakšņo Maskavā, ja nokavēšu lidmašīnu, taču nē, brīnumainā kārtā pēdējās pāris minūtēs paspēju.”

Sočos Samantu Tīnu sagaidīja karsts laiks, taču, kad viņa ieraudzīja savu viesnīcu un numuriņu, domas par svelmi novirzījušās otrā plānā. “Viesnīca ir brīnišķīga, un mans numurs ir plašs, ar skaistu skatu uz jūru. Gluži kā princesei,” pasmaida Samanta.

Ēšana, mēģinājumi un mazliet miega

Jau nākamajā dienā Samantai gan vairs tik spoži negāja, jo gatavošanās laikā režīms ir nežēlīgs, gluži vai kā armijā. “Jau no agra rīta uzreiz pēc brokastīm sākas smags darbs, kas ilgst visu dienu. Mēģinājumi, mēģinājumi, mēģinājumi… Ārā tiekam tikai uz ēdienreizēm, turklāt mēģinājumu telpu pamest varu tikai ar īpašu atļaujas, sniedzot atskaiti, kurp un uz cik ilgu laiku dodos. Telpās ir tāds karstums, ka brīžiem esmu slapja nosvīdusi,” stāsta mūziķe. “Arī peldēšanās jūrā vai baseinā ir aizliegta, jo konkursa organizatori uztraucas par veselību un balss saitēm. Tā arī pateica – ja kāds dosies peldēties, var pa taisno krāmēt ceļasomas un braukt mājās. Arī par pārtiku mums tika piekodināts piedomāt, ko ēdam. Un vispār, vienīgais, kas te atļauts brīvajā laikā, ir izgulēties. Jā, vēl arī pa šīm dažām dienām aizgāju uz Filipa Kirkorova koncertu un ar viņu nopozēju. Garš viņš! Pašus Sočus vispār vēl neesmu redzējusi,” par ikdienu teic Samanta.

 

Revzins Samantu nesaraudina

Viņa uzsver, ka „Jaunā viļņa” galvenais režisors Aleksandrs Revzins, kurš ar savu aso kritiku parasti saraudina lielāko daļu dalībnieku, Samantu gauži neiztiek: “Revzins šo to man pēc mēģinājuma pačukst austiņā, ja vajag ko pamainīt. Man nav kā citiem, kad patriec no skatuves un uzkliedz: “Ej mācies!” Dažus dalībniekus skarbais režisors jau novedis līdz asarām. Neapskaužu konkursanti, kura ir mazuļa gaidībās. Arī pret viņu režisors nav saudzīgs. Man gan viņš tikai vairākkārt uzsvēris, ka es atšķiros no pārējiem konkursantiem.”

Samanta ziņo, ka daudzi konkursanti cenšas ar viņu sadraudzēties un pielīst. “Neesmu taču braukusi šeit draudzēties. Daudzi vēlas uzzināt manu vecumu, taču kam man tas jāsaka?! Šad tad pasēžu ar pārējiem dalībniekiem, papļāpāju, pasmejos, taču, ja man nav ko runāt, pieceļos un aizeju. Manas atturīgās attieksmes dēļ jau esmu nodēvēta par Sniega karalieni,” stāsta Samanta.

Rēzija kā otrā mamma

Viens no lielākajiem priekiem Samantai Sočos ir tas, ka ar viņu teju vai katru dienu sazinās Rēzija un reiz pat zvanījis Maestro Raimonds Pauls. Ar Rēziju Samantai ir īpašas attiecības jau kopš dziedātājas karjeras pirmsākumiem, kad pirms sešiem gadiem viņa plūca uzvaras laurus TV šovā „O!kartes akadēmija”. “Rēzija jau tolaik mani ārkārtīgi iedvesmoja,” atzīst mūziķe. Uzzinot, ka piedalīsies jauno izpildītāju konkursā Sočos, Samanta sazinājusies ar Rēziju un lūgusi palīdzību sagatavoties. “Rēzija neatteica, un pirms došanās uz Sočiem divi mēneši veltīti intensīviem mēģinājumiem, lai priekšnesumus nostrādātu līdz pēdējai niansei. Rēzija man radīja visas sajūtas. Kā piekalta skatījos uz viņu un centos apgūt ik mazāko kustību,” atminas mūziķe.

Rēzija uzņēmusies arī stilistes pienākumus. “Pirms došanās uz Sočiem viņa man bija kā otrā mamma, rūpējoties par aktierisko pusi un vizuālo skatu. Viņa man ieteica pat to, kādā krāsā jābūt nagu lakai, kādas kleitas jāvelk. Katrai dienai man ir sakomplektēti tērpi. Žēl, ka Rēzija nebrauca līdzi uz pašu konkursu, bet labi, ka ar mani tur būs Marijas Naumovas menedžeris Rafaels Balkins,” stāsta konkursa dalībniece.

Uz trim nedēļām aizmirst savu dzīvi

Dodoties uz Sočiem, Samanta atzina, ka uz trim nedēļām tagad pilnībā aizmirst savu dzīvi, jo zina, ka Sočos viņu sagaida ļoti intensīvs darbs. “Bet esmu tam visam gatava. Arī Latvijā mēģinājumos bija puņķi un asaras. Pašai reizēm bija sajūta, ka nespēju to visu uzsūkt. Bija vairāki lūzuma brīži, kad visa bija par daudz un šķita – man nekas nesanāk, neko nemāku. Tad radošā komanda uztraucās un mēģināja mani mierināt,” atklāj konkursa dalībniece. “Galvenais ir nesabrukt konkursa laikā un nepakļauties emocionālam kraham. Sevi esmu noskaņojusi tā, ka nebraucu pēc uzvaras, bet gribu nodziedāt ne sliktāk kā mēģinājumos. Vēl Rīgā, dzirdot manu uzstāšanos, Pauls aplaudēja un teica: “Izcili!””


Kasjauns.lv / Foto: no Samantas Tīnas privātā arhīva