Bārbra Streizande sasniedz jaunu ASV mūzikas topu rekordu
74 gadus vecā dziedātāja Bārbra Streizande jau izdevusi 11 albumus, kas ieņēmuši 1. vietu ASV mūzikas topā.
Slavenības
2016. gada 5. septembris, 16:42

Bārbra Streizande sasniedz jaunu ASV mūzikas topu rekordu

Jauns.lv

Amerikāņu aktrise un dziedātāja Bārbra Streizande ar savu jauno duetu albumu sasniegusi rekordu, kļūstot par sieviešu dzimuma izpildītāju ar visvairāk ierakstu ASV albumu topa pirmajā vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Encore: Movie Partners Sing Broadway" ir 11. Streizandes albums, kas sasniedzis ASV topa pirmo vietu. Nepārspēti topa līderi ir grupa "The Beatles" ar 19 albumiem, kas gozējušies ASV mūzikas topa pirmajā vietā. Otrais ir amerikāņu reperis "Jay Z" ar 13 albumiem. 74 gadus vecā Streizande tagad ar rokmūziķi Brūsu Springstīnu dala trešo vietu ar 11 albumiem. Streizande pārspējusi rokenrola karali Elvisu Presliju, kurš topa virsotni sasniedzis ar desmit albumiem un tagad ierindojas saraksta ceturtajā vietā. Otrā sieviete ar visvairāk ASV topa virsotnē pabijušo albumu ir amerikāņu popzvaigzne Madonna, kurai tas izdevies astoņas reizes.

Albumā "Encore: Movie Partners Sing Broadway" Streizande ar Antonio Banderasu, Annu Hataveju un citiem aktieriem izpilda dziesmas no slaveniem mūzikliem. ASV pārdoti 149 000 jaunā Streizandes albuma kopiju. 126 000 no tiem pārdoti CD vai vinila skaņuplates formātā.

Streizande ir vienīgā izpildītāja, kas sasniegusi ASV albumu topa virsotni katrā no sešām pēdējām desmitgadēm.


LETA/FOTO: Reuters/Scanpix/LETA