Busulis un Vaikule uzstājas melnajā sarakstā iekļautā Gazmanova koncertā. FOTO. VIDEO
Laima Vaikule un Intars Busulis festivālā “Jaunais vilnis 2016” Sočos uzstājas Oļega Gazmanova radošajā vakarā.
Slavenības
2016. gada 6. septembris, 14:16

Busulis un Vaikule uzstājas melnajā sarakstā iekļautā Gazmanova koncertā. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Sočos turpinās jauno izpildītāju konkurss “Jaunais Vilnis 2016”. Vakar, 6. septembrī, konkursantiem bija brīvdiena, toties festivālā notika Krievijas dziedātāja Oļega Gazmanova radošais vakars.

65 gadus vecais Oļegs Gazmanovs ir viens no tiem bēdīgi slavenajiem dziedātājiem, kuru dēļ “Jaunā viļņa” organizators Igors Krutojs festivālu pārcēla no Jūrmalas uz Sočiem. Proti, 2014. gada vasarā, īsi pirms paša “Jaunā viļņa” atklāšanas, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs melnajā sarakstā par pausto atbalstu Krievijas agresīvajai politikai Ukrainā iekļāva trīs Krievijas dziedātājus – Valēriju, Josifu Kobzonu un Oļegu Gazmanovu – liedzot viņiem iebraukšanu Latvijā. Šis gājiens tik ļoti sadusmoja “Jaunā viļņa” organizatorus, ka jau nākamajā gadā festivāls notika Sočos, turklāt, kā vēl tagad uzsver Krutojs – tas Latvijā nekad vairs neatgriezīsies.

Gazmanovs savā muzikālajā daiļradē ir viens no lielākajiem Krievijas impēriskās politikas slavinātājiem un atbalsta Krievijas agresiju Ukrainā. Viņš savās dziesmās slavina Krievijas varenību, lepojas, ka dzimis PSRS un uzsver, ka arī Baltija ir “viņa valsts”, kā arī velta dziesmas desantniekiem un izsmej Eiropas sankcijas. Tāpēc ne velti viņš iekļauts ne tikai Latvijas un Ukrainas melnajā sarakstā, bet šovasar viņam liegta arī iebraukšana Lietuvā.

Kad 6. septembra vakarā festivālā “Jaunais vilnis” notika Oļega Gazmanova radošais vakars, tajā uz “New Wave Hall” skatuves bez paša Gazmanova kāpa ne tikai daudzas Krievijas skatuves zvaigznes (Filips Kirkorovs, Valērijs Ļeontjevs, Irina Allegrova, Nikolajs Baskovs, “Diskoteka Avarija”, Žasmina, Ļuboba Uspenskaja, Soso Pavliašvili, Irina Dobcova, Leonīds Agutins, Igors Krutojs, Igors Nikolajevs, Aleksandrs Rozenbaums, Josifs Kobzons, Džokers), bet arī Latvijas dziedātāji Laima Vaikule un Intars Busulis.

Vaikule un Busulis uzstājās duetā, un latvieši izpildīja Oļega Gazmanova dziesmu “Baltijas romāns”.

 

Lūk, video no viņu mēģinājuma!

Vaikule un Busulis Oļega Gazmanova radošā vakara mēģinājumā Oļegs Gazmanovs – “Uz priekšu, Krievija!” Oļegs Gazmanovs – “Radīts PSRS” Kasjauns.lv/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA