Zvaigznes pulcējas "Bridžitas Džounsas mazuļa" pirmizrādē Londonā. FOTO
Londonā uz filmas „Bridžitas Džounsas mazulis” pirmizrādes vakaru pulcējusies visa radošā komanda. Galvenās lomas atveidotājai aktrisei Renē Zelvēgerei (vidū) līdzās rakstniece Helēna Fīldinga (pa kreisi) un jaunās kinolentes režisore Šārona Makgaira (pa labi).
Slavenības
2016. gada 8. septembris, 04:45

Zvaigznes pulcējas "Bridžitas Džounsas mazuļa" pirmizrādē Londonā. FOTO

Jauns.lv

Šā gada 5. septembrī Londonā pasaules pirmizrādi piedzīvojusi ilgi gaidītā filma „Bridžitas Džounsas mazulis” („Bridget Jones’s Baby”).

Filmas „Bridžitas Džounsas mazulis” pasaules pirmizrādes vakaru Lesterskvērā Londonā apmeklējuši galveno lomu atveidotāji, kā arī citi kinolentes aktieri un slavenie viesi. Viņu vidū bija arī rakstniece, „Bridžitas Džounsas” romānu sērijas autore Helēna Fīldinga un jaunās filmas režisore Šārona Makgaira.

Tikko iznākusī filma jau saņēmusi pozitīvas atsauksmes no bargajiem kino kritiķiem.

Laikraksta "Daily Mirror" žurnālists Deivids Edvardss kinolenti raksturoja kā "smieklu maratonu", kas Džounsas faniem "jāredz par katru cenu".

Jaunajā filmā amerikāņu aktrises Renē Zelvēgeres attēlotā varone ir mazuļa gaidībās. Aktieri Kolins Fērts un Patriks Dempsijs spēlē iespējamos tēvus.

Kinolentē filmējusies arī kino veterāne Emma Tompsone un dziedātājs Eds Šīrans.

Laikraksta "The Guardian" recenzijā norādīts, ka filmā "Bridžitas Džounsas mazulis" esot redzama "labāka Bridžita nekā iepriekšējā filmā" - 2004.gada "Bridžita Džounsa: Saprāta robeža" ("Bridget Jones: The Edge of Reason").

Tā "atgādina patīkamu, labdabīgu brīvdienu speciālizlaidumu televīzijā", uzsver "The Guardian" kritiķis Pīters Bredšovs.

"Trešajā Bridžitas Džounsas daļā ir viss, kas mums patīk viņas filmās," raksta tabloīda "The Sun" apskatnieks Džeimijs Īsts. "Atgriezušies gandrīz visi galveno lomu tēlotāji, joki ir ļoti asprātīgi, un atsauces uz mūsdienu kultūru ir trāpīgas."

Jaunajā daļā neatgriezās britu aktieris Hjū Grānts, kurš bija redzams abās iepriekšējās filmās. Tas, ka trūkst Grānta, "pavisam noteikti ir jūtams" filmā, kas "tomēr neaizsniedz [2001.gada filmas "Bridžitas Džounsas dienasgrāmata" ("Bridget Jones's Diary")] augstumus", uzskata kino žurnāla "Variety" kritiķe Ketrina Breja.

Filma "ir drīzāk nostalģiska un palīdz skatītājiem atcerēties, ko viņi darīja 90.gadu beigās, kad pasaulei šķita, ka sievietei būt tik piemīlīgi lempīgai ir šarmanti", norāda vietnes "Screen Daily" žurnāliste Fjonuala Haligana.

Filma "Bridžitas Džounsas dienasgrāmata" netiek uzņemta pēc "Bridžetas Džounsas" grāmatu sērijas autores Helēnas Fīldingas trešās grāmatas motīviem, kurā Fērta spēlētais tēls tiek nogalināts. Filmas scenārijs balstīts vairākās laikrakstu slejās, kuras Fīldinga 2005.gadā rakstīja laikrakstam "The Independent".

Filmu Lielbritānijas kinoteātros sāks demonstrēt sākot ar 16.septembrī.

   

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press