"Status Quo" uz izjukšanas robežas; ģitārists veselības dēļ varētu pamest grupu
Ģitārists Parfits: "Es biju miris apmēram trīs ar pusi minūtes. Mediķi mani atdzīvināja apmēram pusstundas laikā. Kad es atguvos, mans ķermenis burtiski bija melnā un zilā krāsā."
Slavenības
2016. gada 15. septembris, 18:56

"Status Quo" uz izjukšanas robežas; ģitārists veselības dēļ varētu pamest grupu

Jauns.lv

Britu rokgrupas "Status Quo" ģitārists Riks Parfits atzinis, ka veselības problēmu dēļ viņam varētu nākties pamest grupu.

Intervijā raidorganizācijai SKY Parfits atklāja, ka ģitāru neesot spēlējis trīs mēnešus. Kā ziņots iepriekš, Parfits jūnijā pēc "Status Quo" uzstāšanās Turcijā tika ievietots slimnīcā, kas izraisīja baumas, ka viņš varētu būt pārdzīvojis sirdslēkmi.

"Es nomiru," viņš teica. "Es biju miris apmēram trīs ar pusi minūtes. Mediķi mani atdzīvināja apmēram pusstundas laikā. Kad es atguvos, mans ķermenis burtiski bija melnā un zilā krāsā."

Parfits atklāja, ka pirms koncerta juties slikti, taču turpinājis spēlēt. Asistents atradis viņu bezsamaņā guļam viesnīcas numurā un izsaucis mediķus. Parfits vairākas dienas bija komā, bet pēc samaņas atgūšanas ar helikoptera palīdzību tika nogādāts atpakaļ Londonā.

Parfits teica, ka notikušais ietekmējis viņa atmiņu un izturību. Ārsti viņam ieteikuši atpūsties, tātad, visticamāk, ģitārists nepiedalīsies "Status Quo" koncertturnejā, kas sāksies oktobrī.

"Es nervozēju pirms iziešanas uz skatuves. Kad sāku staigāt šurpu turpu un domāju, ka tūlīt būs jāstājas tūkstošiem cilvēku priekšā, nedaudz paātrinās sirdsdarbība. Protams, ka tas atstāj iespaidu," norāda Parfits. "Mediķi man aizliedza to darīt. Vienalga, vai tas ir pilns koncerts vai neliels uznāciens, es tāpat sākšu nervozēt. Es negribu iziet uz skatuves un nomirt fanu priekšā. To es nevēlos."

"Status Quo ": "In The Army Now" - video:

"Man jāatvainojas faniem, jo tā ir mana vaina. Par rokenrola dzīvesveidu agri vai vēlu ir jāmaksā. Un tagad es par to maksāju. Tā ir mana vaina, ka vairs neesmu kopā ar grupu," viņš atzina.

Ģitārists pārtraucis lietot alkoholu un smēķēt.

Ja Parfits nebūs spējīgs nākotnē koncertēt ar "Status Quo", viņš varētu sākt solokarjeru.

Ģitārists 2011.gadā jau piedzīvojis sirdslēkmi.

2014.gadā "Status Quo" atcēla vairākus koncertus, jo ārsti ieteica Parfitam atpūsties pēc operācijas, kurā tika izlabota pēc 1997.gadā veiktās sirds operācijas parādījusies problēma.


LETA/Foto: EPA/LETA