Leģendārais Deivids Bovijs varētu kļūt par pirmo "Mercury" balvas īpašnieku, kuram tā piešķirta pēc nāves
Bukmeikeri prognozē, ka šogad "Mercury" balvu varētu saņemt Deivids Bovijs.
Slavenības
2016. gada 15. septembris, 19:17

Leģendārais Deivids Bovijs varētu kļūt par pirmo "Mercury" balvas īpašnieku, kuram tā piešķirta pēc nāves

Kasjauns.lv

Šogad mūžībā aizgājušo britu rokmūziķi Deividu Boviju uzskata par ticamāko pretendentu "Mercury" mūzikas balvai, ko pasniegs ceturtdien.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šoreiz par balvu, ko kopš 1992.gada pasniedz labākajam britu vai īru izpildītāja albumam, sacentīsies arī alternatīvā roka grupa "Radiohead". Ne Bovijs, ne "Radiohead" nav iepriekš saņēmuši "Mercury" balvu.

Nomināciju sarakstā iekļauts Bovija albums "Blackstar", kas iznāca janvārī divas dienas pirms Bovija nāves no vēža. Dziedātājs bija 69 gadus vecs.

Bukmeikeri prognozē, ka šogad "Mercury" balvu varētu saņemt Bovijs. Ja tā notiks, viņš kļūs par pirmo izpildītāju, kam apbalvojums piešķirts pēc nāves.

"Mercury" balvas pasniegšanas ceremonijā Londonā aktieris Maikls Hols, kurš kopā ar Boviju izveidoja teātra mūziklu "Lazarus", pieminēs mūžībā aizgājušo rokzvaigzni.

Grupai "Radiohead" pieder rekords par visvairāk "Mercury" balvas nominācijām, taču tā ne reizi nav uzvarējusi. Šogad nominantu sarakstā iekļauts "Radiohead" jaunākais albums "A Moon Shaped Pool".

Par "Mercury" balvu šoreiz sacenšas 12 albumi, tai skaitā izpildītāju "Bat For Lashes", "The 1975", "Savages" un "Skepta" jaunākie ieraksti.

"Šī ir nemierīga laika mūzika - izjusta, dusmīga, pārdomāta un saviļņojoša," paziņoja žūrija. "2016.gada "Mercury" balvu par labāko albumu raksturo muzikālas ambīcijas, negaidīta instrumentācija un aizgrābjoši aranžējumi."

Daudzus izbrīnīja tas, ka "Mercury" balvai netika nominēts dziedātājas P.Dž.Hārvijas jaunākais ieraksts "The Hope Six Demolition Project". Hārvija ir līdz šim vienīgā izpildītāja, kurai balva pasniegta divas reizes.

David Bowie: Blackstar - video:

2016.gada "Mercury" balvas nominācijas:

Anoni - "Hopelessness";

"Bat For Lashes" - "The Bride";

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Deivids Bovijs - "Blackstar";

Džeimijs Vūns - "Making Time";

Kano - "Made in the Manor";

Lora Mvula - "The Dreaming Room";

Maikls Kivanuka - "Love&Hate";

"Radiohead" - "A Moon Shaped Pool";

"Savages" - "Adore Life";

"Skepta" - "Konnichiwa";

"The 1975" - "I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it";

"The Comet Is Coming" - "Channel the Spirits".


LETA/Foto: Vida Press