"Harija Potera" autore pa lēto pārdod milzīgu jahtu! FOTO
Rakstniece Džona K. Roulinga pārdod savu luksusa jahtu par 15 miljoniem sterliņu mārciņu, kas ir par septiņiem miljoniem lētāk, nekā viņa samaksāja pirms astoņiem mēnešiem, to iegādājoties.
Slavenības
2016. gada 17. septembris, 05:30

"Harija Potera" autore pa lēto pārdod milzīgu jahtu! FOTO

Jauns.lv

„Harija Potera” grāmatu sērijas autore britu rakstniece Džoana K. Roulinga (51) nolēmusi pārdot jahtu, ko iegādājās tikai pirms astoņiem mēnešiem. Turklāt viņa to pārdod par 7 miljoniem sterliņu mārciņu (8.2 miljoni eiro) lētāk, nekā samaksājusi to nopērkot!

Jahta, kurai dots nosaukums „Amphitrite”, ir 47 metrus gara. Pēc ārzemju plašsaziņas līdzekļu rīcībā esošās informācijas, rakstniece to iegādājusies šā gada janvārī, samaksājot 22 miljonus sterliņu mārciņu (25.8 miljoni eiro).

Jahta, kas reiz piederēja Holivudas aktierim Džonijam Depam, tagad atkal nonākusi pārdošanā. Roulinga savu īpašumu pārdod par 15 miljoniem sterliņu mārciņu (17.6 miljoni eiro), kas ir par septiņiem miljoniem lētāk, nekā viņa samaksāja, to iegādājoties.

Runā, ka aktieris Džonijs Deps jahtas labiekārtošanas darbos ieguldījis piecus miljonus sterliņu mārciņu. Viņš pilnībā nomainījis visu apgaismojumu un uzlicis greznus aizkarus ar lambrekeniem.

Laikā, kad jahta bija Depa īpašumā, viņš to pārdēvēja divas reizes. Vispirms aktieris deva tai nosaukumu „Vajoliroja”. Šajā vārdā apvienoti pirmie burti no bijušās partneres Vanesas Paradī, sava un abu bērnu – Lilijas Rouzas un Džeka – vārdiem.

Vēlāk, kad aktieris apprecējās ar aktrisi Amberu Herdu, godājot jauno sieviņu, viņš nomainīja jahtas nosaukumu pret „Amphitrite”. Jahtai dots grieķu dievietes, Poseidona sievas Amfitrītes vārds.

Jahta ir būvēta 2001. gadā Turcijā un tajā var uzturēties līdz pat desmit viesu. Uz jahtas ir piecas istabas, kā arī izklaides un atpūtas telpas, un ēdamzāle.

 

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press