Sapucējies sabiedrības zieds plūst vērtēt Paula un Marisa Jansona saspēli. FOTO
Marisa Jansona un Raimonda Paula saspēli LNSO 90. jubilejā apmeklēja daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis.
Slavenības
2016. gada 17. septembris, 11:00

Sapucējies sabiedrības zieds plūst vērtēt Paula un Marisa Jansona saspēli. FOTO

Jauns.lv

Lielajā ģildē noticis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra jaunās, nu jau 90., sezonas atklāšanas koncerts, kuru vadīja pasaulslavenais diriģents Mariss Jansons, bet pie klavierēm spēlēja Maestro Raimonds Pauls.

Jau krietni pirms koncerta klasiskās mūzikas cienītāji sāka piepildīt Lielo Ģildi. Ieradās gan tagadējais prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, gan Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, vairāki valdības vīri un sievas, kā arī eksprezidents Guntis Ulmanis ar sievu Ainu Ulmani, bijusī pirmā lēdija Lilita Zatlere un daudzi, daudzi citi. Lielajā ģildē brīvu vietu nebija.

Jansona vadītā koncerta pirmajā daļā skanēja Hektora Berlioza "Fantastiskā simfonija", savukārt otrajā daļā Jansons beidzot īstenoja senseno sapni muzicēt vienā koncertprogrammā ar Raimondu Paulu. Iepriekš Jansona vadībā LNSO muzicēja 2005. gada 29. septembrī Lielajā ģildē Johana Štrausa mūzikas koncertā.

Par godu jubilejai LNSO laidis klajā arī izdevumu "LNSO - 90. Personības. Fakti. Sarunas", kurā īsi aplūkota orķestra vēsture un tā kādreizējie diriģenti. Izdevums dažu nedēļu laikā būs pieejams grāmatu tirdzniecības vietās. Savukārt sadarbībā ar ASV skaņu ierakstu namu "Odradek Records" nācis klajā kompaktdisks "The Bells", kurā LNSO Andra Pogas vadībā atskaņo Sergeja Rahmaņinova kantāti "Zvani", kurā piedalās solisti un koris "Latvija", un "Rapsodiju par Paganīni tēmu", kur solists ir Vestards Šimkus. Kompaktdisku var iegādāties LNSO koncertos, un drīzumā tas būs arī mūzikas ierakstu veikalu plauktos.

   


Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Edijs Pālens/LETA