Paralizēts pusaudzis skolas izlaidumā sāk staigāt. VIDEO
Ārsti neticēja, ka puisis jebkad spēs staigāt. Taču viņš ieguldīja monstrozu darbu, lai, būdams paralizēts, skolas izlaiduma dienā spētu pats aiziet pēc diploma.
Trakā pasaule
2012. gada 3. jūlijs, 12:55

Paralizēts pusaudzis skolas izlaidumā sāk staigāt. VIDEO

Jauns.lv

17 gadus vecā Patrika ķermenis bija paralizēts kopš pirmā viņa dzīvības gada. Absolvējot skolu, notika brīnums: puisis piecēlās no ratiņkrēsla un pēc izglītības dokumenta aizgāja pats saviem spēkiem.

Septiņpadsmit gadus vecais Patriks Ivisons no Kalifornijas štata nespēja staigāt kopš 14 mēnešu vecuma. Vidusskolas izlaidumā viņam izdevās piepildīt savu viskvēlāko sapni – Patriks tomēr piecēlās kājās, lai spertu vairākus soļus pretī skolas personālam, kas absolventiem pasniedza diplomus par vidējo izglītību.

Zēna māte medijiem pastāstīja par traģēdiju, kas skāra Ivisonu ģimeni. 1995.gadā ikdienas pastaigas laikā mazulis pakļuva zem braucošas automašīnas riteņiem. Gūtās traumas bija smagas - neatgriezeniski traumētas muguras smadzenes; kopš 14 mēnešu vecuma puisis ir piekalts ratiņkrēslam.

Ārsti tolaik sacīja, ka Patriks nekad nespēs nostāvēt kājās, kur nu vēl staigāt. Tomēr pirms dažiem gadiem viņš nosprauda mērķi – Patriks grib pēc sava diploma aiziet paša spēkiem.

Kopš 2009.gada viņš katru dienu sešas stundas pavadīja intensīvās fiziskās terapijas nodarbībās. Rehabilitācijas programma, kas speciāli izstrādāta pusaudžiem invalīdiem, nedeva nekādas garantijas, taču Patriks nolēma nepadoties un katru dienu sevišķi centīgi stiprināja kāju muskulatūru.

Puiša māte stāsta, ka treniņi ilgu laiku neesot devuši absolūti nekādus pozitīvus uzlabojumus, viņa fiziskajā kondīcijā gluži vienkārši nekas neesot mainījies. Taču tieši šis aspekts visjaudīgāk nostrādāja uz Patrika psiholoģiju – neveiksmes mudināja nepadoties!

Kad līdz vidusskolas izlaidumam bija atlikušas vien 2 nedēļas, Patriku esot pārņēmušas bailes, ka nekas no iecerētā diženā plāna neizdosies.

Tomēr izlaiduma dienā desmitiem klasesbiedru priekšā un vētrainu aplausu pavadīts Patriks piecēlās kājās. Apkārtējie bija liecinieki brīnumam, ko spēj cilvēka gribasspēks.

„Es joprojām nespēju noticēt, ka man izdevās īstenot savu sapni. Tā bija viena no labākajām dienām manā dzīvē,” viņš sacīja.

Paralizēts pusaudzis izlaidumā sāk staigāt


Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmums no video