„UgunsGrēka” aktieri šovasar uguņo Latvijas skatuvēs. Doveika - Princese, Ķesteris – Skalbe
Interesanti, kā Ģirts Ķesteris jeb visiem zināmais „UgunsGrēka” Leons pārtaps par Kāli Skalbi…
Slavenības
2012. gada 7. jūlijs, 06:29

„UgunsGrēka” aktieri šovasar uguņo Latvijas skatuvēs. Doveika - Princese, Ķesteris – Skalbe

Jauns.lv

Kamēr TV3 seriāla „UgunsGrēks” skatītāji prāto, kas iemīļotos varoņus sagaida rudenī, sākot jauno sezonu, vairāki aktieri redzami vasaras brīvdabas izrādēs, kas ceļos pa visu Latviju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vasarā tikties ar iemīļotajiem aktieriem ir divas iespējas – pārlūkojot jau redzētās sērijas televizorā vai internetā, vai pošoties uz kādu vasaras izrādi, kur aktierus var satikt klātienē. Pagājušajā gadā TV3 bija parūpējies par „UgunsGrēka” lielo Līgo nakts koncertu, kur visus seriāla varoņu atveidotājus varēja sastapt vienkopus. Skatītāju interese par aktieriem bijusi tik liela, ka bija nepieciešama arī apsardzes palīdzība un maskēšanās prasme, lai sveiks un vesels izkļūtu no uzmanības loka. Šovasar faniem, lai tiktos ar aktieriem klātienē, nāksies nedaudz paceļot pa Latviju. Lūk, vasaras izrādes, kurās spēlē aktieri, kuri daudziem ar televīzijas starpniecību kļuvuši teju par ģimenes locekļiem.

„Naudas koks” ar Regīnu Devīti

Jau Līgo vakarā Saldū bija pirmizrāde iestudējumam „Naudas koks”, kas tapusi pēc leģendārā Vizmas Belševicas stāsta „Tās dullās Paulīnes dēļ” motīviem. Režisora Ivara Lūša, kurš arī kādu laiku piederēja pie „UgunsGrēka” saimes, iestudējumā sastapsit arī aktrisi Jūliju Ļahu un – pats galvenais – aktrisi Regīnu Devīti, kas šajā iestudējumā pārmaiņus ar kolēģi Inesi Ramuti („UgunsGrēkā” iepazinām kā Asiņaino Mēriju) atveidos abu jautro māsu saimniecisko kaimiņieni Stefāniju Plataci.

„Naudas koks” – jautra, dzīvi apliecinoša muzikāla komēdija par divām māsām labākajos gados, kurām rodas grandiozs plāns – sapelnīt naudu krāšņām atvadām no dzīves, savu vasaras ceļojumu pa Latviju sāks 5. jūlijā ar izrādi Krustpils brīvdabas estrādē, tuvākās izrādes – 13. jūlijā Valmieras estrādē, 14. jūlijā – Dobeles estrādē un 15. jūlijā – Smiltenes estrādē. Abu māsu lomās iejutīsies Jānis Jarāns un Dainis Porgants, bet izrādi  krāšņos kapelas „Bumerangs” muzikālie iestarpinājumi, skanēs gan tautasdziesmas, gan labi zināmas šīs grupas dziesmas, un kā nu bez leģendārās Ivara Vīgnera dziesmas ar Alfrēda Krūkļa vārdiem „Jel dod man bučiņ…”.

Saiešana slātaviešu garā ar Ģirtu Ķesteri

Jūlija otrajā nedēļā ciemos aicina vecpiebaldzēni uz saiešanu slātavieši garā „Vecpiebalga atver durvis”. Svētku kulminācija – 14. jūlijā pulksten 20.00 Alauksta estrādē, kur būs skatāma noslēguma lielizrādīšana ar dzīvajām bildēm „Ja tik mīļa ielūgšana…” – Ingunas Baueres tekstu salikumi, Jāņa Lūsēna muzikāli komponējumi Vara Braslas režijā. Un kāpēc nebūt mīļai ielūgšanai, ja jau tādi brīnišķīgi lūdzēji – izrādē satiksies Vecpiebalgas puses rakstnieki un viņu varoņi, un „Saulrietu” māju saimnieka dzejnieka un rakstnieka Kārļa Skalbes loma uzticēta nevienam citam kā Ģirtam Ķesterim („UgunsGrēka” Leonam un Fēliksam!), bet mazliet citā laikā un dažus pakalnus tālāk dzīvojušo skolmeistaru un rakstnieku atveidos seriāla Česītis – aktieris Uldis Anže. Vēl Vecpiebalgas puses ļaudis un viņu radītos varoņus atveidos Ivars Puga, Andris Keišs, Gundars Grasbergs, Mārtiņš Liepa, Baiba Neja, Dace Eversa un citi.

„Pasakaina” brīvdabas komēdija ar Maiju Doveiku

Lai arī traģiski viņu varoņu dzīves beidzās televīzijas novelē, pavisam spirgti un dzirkstoši jautrā vasaras brīvdabas komēdijā „Teic, kur zeme skaistākā...” būs sastopami aktieri Maija Doveika un Voldemārs Šoriņš. Jaunajā komēdijā viss būs kā pasakā. Būs karalis un princese, ministrs, dārznieks... Būs pasaku tēli – rūķis un trīsgalvainais pūķis, un, protams, jokdaris un galminieki. Būs dziesmas, dejas un pasakainas pārvērtības... Pasakaina nekaunība, pasakaina nodevība, pasakaina mīlestība un pasakaini pārpratumi... Kā muzikālais ietērps izrādē skanēs labi zināmas dziesmas gan no „Čikāgas piecīšu”, gan Raimonda Paula repertuāra. Visu dziesmu jauno aranžiju autors ir Atis Auzāns. Voldemārs Šoriņš uzņēmies ne tikai šī gada „Muzikālā teātra 7” vasaras dziesmotās skatuves spēles režisēšanu, bet pats arī ir tās autors, Maijai Doveikai uzticot impulsīvās ideālistes Princeses lomu.

Līdz izrādes „Teic, kur zeme skaistākā...” vasaras ceļojumam pa Latviju gan vēl jāpaciešas, tas sāksies 20. jūlijā ar pirmizrādi Saulkrastu estrādē, un blakus princesei Maijai Doveikai stāsies arī Jolanda Suvorova, Jānis Skanis, Andris Ērglis, Juris Kalniņš,  Zigurds Neimanis, Mārtiņš Brūveris, Akvelīna Līvmane, Valters Krauze, Ieva Sutugova un citi kolēģi. Nākamās izrādes: 21. jūlijā Madonā, 27. jūlijā Ikšķilē, 28. jūlijā Tukumā, 3. augustā Valmierā, 4. augustā Alūksnē, 10. augustā Bauskā, 11. augustā Saldū un 18. augustā Kuldīgā.

Karaliskas kaislības ar Egilu Melbārdi

Karaliskās ģimenes kaislības pirmo reizi uzvirmos jau 3. jūlijā Mazajā ģildē izrādē „Lauva ziemā”. Šīs amerikāņu dramaturga Džeimsa Goldmena lugas iestudējumu piedāvā

Mūzikas un mākslas atbalsta fonds, turpinot izrādes par spilgtām personībām un vēsturiskiem notikumiem Latvijas un pasaules kultūrā un mākslā. Iestudējumu veido Juris Jonelis un karaļa Henrija II Plantageneta (Juris Kalniņš) un viņa nežēlastībā kritušās sievas Akvitānijas Elinoras (Zane Jančevska) dēla un karaliskā goda tīkotāja Ričarda I jeb Lauvassirds loma uzticēta aktierim Egilam Melbārdim (arī „UgunsGrēka” bārmenis un kafejnīcas īpašnieks Gunārs!). Tiesa, lai aktieri redzētu šajā lomā, jāseko līdzi izrādes reklāmām, jo lomu viņš atveido pārmaiņus ar Gundaru Silakaktiņu. Citās Britānijas un Francijas karaļnamu ģimenes locekļu lomās iejutīsies Kristaps Kareļins (LNT seriāla „Tikai nesaki man bizu” biroja darbinieks), Mārtiņš Brūveris, Ieva Aniņa, Kaspars Aniņš un Edgars Kaufelds.

Stāstu iz karaliskās vēstures, kur cieši savijas mīla un naids, un cietsirdīgas spēles par varu, šovasar varēs redzēt tikai trīs reizes: 22. jūlijā Skrīveros, 9. augustā Aizputē un 17. augustā Koknesē.

Ilze Zveja „Rīgas Viļņi” / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, publicitātes