Liepiņš un Zīvere izved pastaigā patversmes suņus. FOTO
Komponistam Zigmaram Liepiņam ar kundzi, dziedātāju Mirdzu Zīveri mājās ir gan kaķis, gan suns. Viņi tur rūpi arī par patversmē „Dzīvnieku draugs” mītošajiem dzīvniekiem.
Slavenības
2012. gada 28. septembris, 05:27

Liepiņš un Zīvere izved pastaigā patversmes suņus. FOTO

Jauns.lv

Mūziķu pāris Zigmars Liepiņš un Mirdza Zīvere, kuri ir saimnieki runcim Piparam un zeltainajam retrīveram Kalafam, snieguši arī palīdzīgu roku dzīvnieku patversmes „Dzīvnieku draugs” iemītniekiem.

Sestdien, 29. septembrī LTV1 raidījumā „Ķepa uz sirds” uzzināsim, kāpēc komponists Zigmars Liepiņš nevarēja paiet garām haskijam. Slavenais komponists kopā ar sievu – izcilo skatuves mākslinieci Mirdzu Zīveri – apmeklēja dzīvnieku patversmi „Dzīvnieku draugs”, lai apraudzītu tur izmitinātos dzīvniekus. Abas radošās personības stāstīja par dzīvnieku nozīmi savā dzīvē. Izrādās, pašlaik, komponista ģimenē saimnieko pieklājīgu vecumu sasniegušie runcis Pipars un zeltainais retrīvers Kalafs. Zigmars Liepiņš atklāj, ka viņa kaķis Pipars – meinkūna un persieša sajaukums – nekad neesot slimojis, bet katru dienu mājās viņš atnes pa vienam putnam vai pelei. „Savukārt mūsu retrīvers ir diezgan mežonīgs. Viņam patīk dzīvot ārā pat 25 grādu salā. Kad pavasarī sāk kust sniegs, viņš turas pie pēdējās sniega kaudzītes, lai uz tās gulētu. Viņš sniegu izmanto tik, cik vien ir pieejams,” par saviem dzīvniekiem raidījuma veidotājiem stāsta Liepiņš.

Vai suns saož saimnieku vai sadzird? Lai noskaidrotu atbildi uz šo jautājumu, „Ķepa uz sirds” vērsušies pie Valsts robežsardzes kinoloģijas dienesta pārstāvjiem, kā arī Latvijas Dabas muzeja pārstāves Diānas Meieres. Izrādās, ka Meieres kundzes mājas mīlulis ir īpaši apmācīts ekskluzīvo un par delikatesi uzskatāmo trifeļu sēņu meklēšanai ar savas izcilās ožas palīdzību.

29. septembra raidījumā „Ķepa uz sirds” (sākums – pulksten 10, bet atkārtojums – svētdienā pulksten 15.30) būs iespēja redzēt arī to, kā klājas Latvijas Nacionālās operas direktora Andreja Žagara iemīļotajam sunim Džudo, kā viņš iejuties savā jaunajā mājvietā. Pirms aptuveni gada raidījuma „Ķepa uz sirds” radošā komanda kopā ar Andreju Žagaru devās apciemot dzīvnieku patversmi Frīdriha Candera ielā. Toreiz Žagars kļuva par aizbildni sunim Džudo. Par laimi Džudo nu ir atradis jaunus un uzticamus saimniekus.


Kasjauns.lv / Foto: publicitātes