Riču ģimeni šovbiznesā atgrieza sapnis un Ingrīda Ūdre
Kaspars Pudniks un Ritvars Sunītis pēc Kaspara Sunīša nāves mūzikā atgriezušies kā grupa „Riči Baltican”.
Slavenības
2016. gada 1. oktobris, 05:37

Riču ģimeni šovbiznesā atgrieza sapnis un Ingrīda Ūdre

Jauns.lv

Pēc grupas „Riču ģimene” dalībnieka Kaspara Sunīša nāves viņa brālis – šovos iepazītais dziedātājs Rinaldo jeb Ritvars Sunītis – bija ieslīdzis dziļās skumjās. Viņš pat nespēja padziedāt. Uz skatuves „Riču ģimeni” atgrieza redzēts sapnis un Ingrīda.

28. jūnijā 29 gadu vecumā taisaulē aizgāja grupas dziedātājs Kaspars Sunītis. Brāļa nāve Ritvaram bija īpaši smags trieciens, un arī grupai tas bija pamatīgs trieciens, no kura viņi ir mazliet atguvušies tikai tagad.

Ritvars stāsta, ka pēc divu mēnešu ilgajām sērām viņš sapratis, ka pietiek sēdēt mājās, neko nedarot un raudot. „Sapratu, ka nekas nav mūžīgs, ka mēs visi agri vai vēlu nonāksim tur augšā un satiksimies. Bet, kamēr esam vēl dzīvi, ir jāstrādā, ir jāsamierinās ar zaudējumu un jāturpina dzīvot. Pateicu sev – cik tad var raudāt, nekas taču tāpēc nemainīsies,” žurnālam „Kas Jauns” saka Ritvars.

Vieglāk pārdzīvot brāļa nāvi Ritvaram palīdzēja arī kāds sapnis, ko redzēja Kaspars Pudniks. „Kasparam dzīvam esot, man viņš nekad nebija rādījies sapnī. Taču tagad jau divreiz. Vienu reizi Kaspars atnāca pie manis sapnī – dzīvāks par dzīvu. Es viņam saku: „Bet tu taču esi miris!” – „Jā!” Tā nu mēs abi sarunājamies, un atceros, ka viņam vaicāju: „Kā tu vispār jūties?” – „Zini, Kaspar, labi! Viss ir kārtībā, viss ir baigi forši.” No rīta pamodos ar sirdsmiera sajūtu, ka viņam tur patiešām ir labi,” stāsta Pudniks. Bet Ritvars piebilst: „Kad Kaspars šo savu sapni izstāstīja man, arī man kļuva vieglāk. Es vairs tik ļoti nestresoju, nomierinājos.”

Savukārt atgūt pārliecību, ka Riči joprojām ir gaidīti uz skatuves, palīdzēja Laimas Vaikules vīra Andreja Latkovska jubilejas svinības Jūrmalā. Tajās Ingrīda Ūdre-Latimira, ar kuru Ritvars pirms deviņiem gadiem piedalījās TV šovā „Divas zvaigznes”, kā pārsteigumu bija sarūpējusi pavisam negaidītu un neplānotu Riču uzstāšanos. „Tas bija kaut kas foršs – publikā Raimonds Pauls ar sievu, Alla Pugačova, Igors Nikolajevs, bet pati Laima Vaikule mums tur mikrofonu. Tas bija tik sirsnīgi un iedvesmojoši, ka mums deva pārliecību, ka mūsu mūzika kādam ir vajadzīga,” nosaka Kaspars Pudniks.

„Riču ģimene” ar dziesmu „Jau sūra elpa” Ingrīda Ūdre un Rinaldo - „Šeit ir Latvija” Kasjauns.lv / Foto: Nauris Garkaklis, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva, no publicitātes materiāliem