Varam lepoties! Lūk, dziesma, ko koris "Gaudeamus" iedziedāja ar Robiju Viljamsu! VIDEO
Slavenības
2016. gada 2. oktobris, 14:35

Varam lepoties! Lūk, dziesma, ko koris "Gaudeamus" iedziedāja ar Robiju Viljamsu! VIDEO

Jauns.lv

Britu popzvaigzne Robijs Viljamss nupat klajā laidis savu jauno hitu "Party Like A Russians". Zīmīga, ka šajā dziesmā ļoti liela loma ir fona vokālam, un to iedziedājis neviens cits kā Latvijas koris “Gaudeamus”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portāls Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pagājuša gada aprīlī, kad Robijs Viljamss viesojās Latvijā, lai uzstātos ar koncertu “Arēnā Rīga”,  viņš satikās arī ar Latvijas kori “Gaudeamus”.

“Varu apstiprināt, ka mums sadarbība ir bijusi, ka mēs esam ierakstījuši vakar vakarā ar viņu kopā divas dziesmas priekš nākotnes projekta, kam jātop realizētam 2016. gadā. Vienu dziesmu mēs rakstījām bez viņa, bet otru mēs rakstījām pilnībā kopā. Tas nebija gari, bet tas bija produktīvi, lietišķi, sirsnīgā gaisotnē. Viņš atnāk izdara savu darbu, tāpat kā mēs. Nebija nekādas aizķeršanās. Viņam bija, protams, nedaudz jāpierod pie kora, jo viņš ar kori dziedāja pirmo reizi mūžā. Bet, kas attiecas uz tādām muzikāli tehniskām lietām, tas bija nevainojami,” toreiz “Panorāmai”  stāstīja kora diriģents Ivars Cinkuss.

Savu viedokli par Robija Viljamsa jauno videoklipu izteicis arī producents Guntars Račs, kurš sociālajā saziņas vietnē facebook.com ierakstījis: “Laikam taču tas ir labi, ka, izdodot jauno Robbie Williams singlu "Party Like A Russians", nekur nav pieminēts, ka fona vokālus piedziedājis koris "Gaudeamus". Kora balsīm ir diezgan liels svars šajā dziesmā. Tagad arī vairāk kļuva saprotams, kāpēc kora vadītājs Ivars Cinkuss pirms gada bija tik noslēpumains, stāstot par sadarbību un dziesmām, kuras tika ierakstītas. Noskatoties video, nācās secināt to pašu, ko, noskatoties Holivudas klišeju filmas par Krieviju, kurā tā parādīta romantizētā gaismā ar ikriem, huzāriem un elegantiem galma tērpiem. Būtu vismaz Robijs iegūglējis vārdu Russian Party (iesaku arī jums to tagad izdarīt), viņam parādītos pavisam cita aina. Pats, strādājot show biznesā, zinu, ka, lai pievērstu uzmanību, dažreiz nākas iziet uz kompromisiem ar sirdsapziņu un gaumi, bet nedomāju, ka producenti šoreiz pat par to ir aizdomājušies. Ja tie ir domāti oligarhi, kas dzīvo Londonā, tad arī tur varēja sameklēt tipāžus un kādu pareizticīgo kori. Bet ir tā, kā ir, jo dzied viens no mūsu lepnumiem - "Gaudeamus". Viedokļi par šo būs dažādi, tam es ticu, jo ne jau katru dienu ir tādas iespējas sadarboties ar pasaules mēroga zvaigznēm un nenākas diži izvēlēties. Bet tas rezultāts, man, personīgi, liek smagi nopūsties un secināt - " Atkal".”

Kasjauns.lv/Foto: VIDA PRESS, LETA