Mobijs vairs nedosies koncertturnejās
Mobijs, kurš savulaik pirms uzstāšanās festivālā “Positivus” pieprasīja, ka viņa koncertā nedrīkst smēķēt, nu paziņojis, ka vairs nedosies koncertturnejās.
Slavenības
2016. gada 4. oktobris, 06:50

Mobijs vairs nedosies koncertturnejās

Jauns.lv

Amerikāņu elektroniskās mūzikas leģenda Mobijs, kurš divas reizes arī uzstājies Latvijā - 2005. gadā Rīgā un 2009. gadā festivālā “Positvus” -, solījis, ka vairs nekad nedošoties koncertturnejās.

51 gadu vecais mūziķis šomēnes izdos savu pirmo albumu pēc trīs gadu pārtraukuma, taču tam nesekos koncertturneja, kā tas ierasts mūzikas industrijā. "Lielākā daļa mūziķu izlaiž jaunu ierakstu ar nodomu koncertēt, taču es esmu iecerējis nekad vairs nedoties turnejās, jo man tas riebjas," viņš teica intervijā raidorganizācijai BBC.

Mobija, īstajā vārdā Ričarda Melvila Hola, aizkaitinājuma galvenais iemesls ir tāds, ka viņš koncertos vēlas spēlēt jaunākās dziesmas, kamēr fani pieprasa vecos hitus. "Man patīk spēlēt mūziku," atzīst Mobijs. "Taču jālido uz vienām un tām pašām lidostām, jāpaliek vienās un tajās pašās viesnīcās, kamēr ienākumi samazinās. Kad paliec vecāks, koncerti notiek arvien mazākās zālēs, un gribas spēlēt jaunas dziesmas, bet klausītāji tikmēr grib dzirdēt tikai vecos hitus. Es to saprotu, jo pusmūža mūziķu koncertos arī gribu klausīties hitus."

Tomēr šogad Mobijam, kurš pats ir pārliecināts vegāns,  paredzēta vismaz viena uzstāšanās. 23.oktobrī viņš spēlēs Losandželosas vegānu festivālā "Circle V".

Mobija un "The Pacific Void Choir" jaunais albums "These Systems Are Failing" iznāks 14. oktobrī.

Mobijs reklamē savu jauno albumu “These Systems Are Failing” LETA, Kasjauns.lv/Foto: Vida Press

Tēmas