Tā tagad izskatās Elvīra, Tumsas valdniece. FOTO
Elvīra, Tumsas valdniece pirms 28 gadiem un tagad.
Slavenības
2016. gada 4. oktobris, 11:14

Tā tagad izskatās Elvīra, Tumsas valdniece. FOTO

Jauns.lv

Kopš šausmu komēdijas „Elvīra, Tumsas valdniece” („Elvira, Mistress of the Dark”) iznākšanas uz ekrāniem pagājuši 28 gadi. Taču šķiet, ka nekas daudz nav mainījies. Elvīra aizvien tērpjas melnā un izskatās uz mata tāpat kā filmā.

Galvenās lomas atveidotājai Kasandrai Petersonei jeb Elvīrai – kuras tēlā viņa iejūtas aizvien – šā gada 17. septembrī nosvinēja 65. gadu jubileju. Nesen viņa apmeklējusi saviesīgu pasākumu Kalifornijā, ģērbusies kā Elvīra, Tumsas valdniece. Melnajai dāmai uz sarkanā paklāja gan gadījās nelāgs misēklis ar pikanto tērpu. Tas nodevīgi atsedza par daudz no viņas intīmajām vietām.

Laiku pa laikam Kasandra Petersone aka Elvīra ieģērbjas Tumsas valdnieces drānās un piedalās dažādos pasākumos. Tā, piemēram 2006. gadā viņa ņēma dalību geju praidā Sanfrancisko pilsētā ASV.

Astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados Elvīra kļuva par kulta figūru popkultūrā, kā arī ienesīgu zīmolu. Ar viņas vārdu tika izdoti Helovīnu tērpi, komiksi, kalendāri, lelles, smaržas, dekori un vēl daudz citu lietu. Uz žurnāla „Femme Fatales” vāka Elīvras fotogrāfija bijusi publicēta piecas reizes.

 

2000. gadā Kasandra kopā ar savu menedžeri un tā brīža laulāto draugu Marku Pīrsonu nolēma uzņemt turpinājumu 1988. gadā iznākušajai filmai, kas iemantoja plašu popularitāti un kulta statusu. Tāpat kā astoņdesmitajos gados Kasandra kopā ar Džonu Paragonu kopīgi sarakstīja scenāriju kinodarbam. Jaunajai filmai tik dots nosaukums „Elvira’s Haunted Hill” („Elvīras spoku kalns”). Kinolenti uzņēma Rumānijā, budžetam iztērējot mazāk nekā vienu miljonu dolāru. Oficiālo pirmizrādi darbs piedzīvoja 2002. gada jūlijā. 2003. gadā to pat izrādīja Kannu kinofestivālā.

2014. gadā uzņēma 13. sēriju seriālu „13 Nights of Elvira” („Elvīras 13 naktis”).

Kad Kasandrai bija 17 gadu, viņu īsu laiku vienoja romāns ar rokenrola karali Elvisu Presliju. 2008. gadā publicētā intervijā aktrise apgalvoja, ka nevainību zaudējusi kopā ar dziedātāju Tomu Džounsu. Turklāt viņš esot bijis tik agresīvs un skarbs, ka pēc šāda mīlas akta Kasandrai nācies meklēt mediķu palīdzību un likt šuves. 1981. gadā viņa apprecēja savu menedžeri Marku Pīrsonu. 2003. gada pāris izšķīrās.

Elvīra, Tumsas valdniece uz lielā ekrāna Kasjauns.lv / Foto: Vida Press

Tēmas