Pelnošākās filmas aizvadītajā nedēļā. TOPS
Slavenības
2016. gada 4. oktobris, 13:12

Pelnošākās filmas aizvadītajā nedēļā. TOPS

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā kinomīļi visvairāk tērējuši naudu par Tima Bērtona jaunākās filmas „Miss Peregrine's Home for Peculiar Children” noskatīšanos. Šī kinolente atzīta par pelnošāko aizvadītajā nedēļā. Pieciniekā ierindojas arī filmas „Deepwater Horizon”, „The Magnificent Seven”, „Storks” un „Sully”.

Amerikāņu režisora Tima Bērtona jaunākā kinolente „Miss Peregrine's Home for Peculiar Children” („Mis Peregrīnas nams brīnumbērniem”) aizvadītajā nedēļas nogalē kļuvusi par ASV kases ieņēmumu līderi, lai arī filmas ieņēmumi no biļešu tirdzniecības kinoteātros ir visai pieticīgi – 28,5 miljoni dolāru (25,6 miljoni eiro).

59 valstīs un teritorijās ārpus ASV kinolente nopelnīja 36,5 miljonus dolāru (32,8 miljonus eiro), liecina vietnes „Box Office Mojo” apkopotā informācija.

Fantāzijas filmas uzņemšana izmaksāja 110 miljonus dolāru (98,8 miljonus eiro).

58 gadus vecais Bērtons uzņēmis tādas populāras filmas kā „Batman” („Betmens”) un „Planet of the Apes” („Pērtiķu planēta”), taču pēdējos gados viņa kinolentes „Dark Shadows”, „Frankenweenie” („Frankenkrancis”) un „Big Eyes” nav bijušas finansiāli veiksmīgas.

Kinostudijas „Fox” ASV izplatīšanas daļas vadītājs Kriss Āronsons sacīja, ka esot apmierināts ar „Miss Peregrine's Home for Peculiar Children” panākumiem. Filma balstīta uz amerikāņu rakstnieka Rensoma Rigsa grāmatu.

„Tas ir daudzsološs sākums, bet vēl ir par agru spriest, ” norāda Āronsons. „Sērijā ir vairākas grāmatas, kas kļuvušas par bestselleriem, tāpēc durvis ir atvērtas. ”

Saskaņā ar vietnes „Box Office Mojo” datiem, otrajā vietā ar 20.6 miljonu dolāru lieliem kases ieņēmumiem ierindojas filma „Deepwater Horizon” („Deepwater Horizon: Liesmas okeānā”). Stāsts par neiedomājamu cilvēku varonību, pašaizliedzību un spēku izdzīvot vienā no visu laiku lielākajām katastrofām cilvēces vēsturē, kad Atlantijas okeānā aizdegās un uzsprāga viena no lielākajām naftas ieguves platformām, kā rezultātā dzīvību zaudēja neskaitāmi todien uz naftas platformas strādājošie un tika izraisīts neatgriezenisks ekoloģiskais piesārņojums okeānam.

Trešo un ceturto vietu dala divas filmas. Kinolente „The Magnificent Seven” („Lieliskais septiņnieks”) ar Denzelu Vašingtonu un Krisu Pratu galvenajās lomās, kas guvusi 15.7 miljonu dolāru peļņu aizvadītajā nedēļā. Kā arī studijas „Warner Bros” animācijas filma „Storks” („Stārķi”), ar tādiem pašiem kases ieņēmumiem – 15.7 miljoni dolāru. Piekto vietu ieņem Klinta Īstvuda režisētā „Sully” („Brīnumainā izglābšanās Hudzonā”). 2009.gada 15.janvārī pasažieru aviolaineri, kuram pārstāja darboties abi dzinēji, pilots Česlijs Sallenbergers nosēdināja Hudzonas upē Ņujorkā, izglābjot visu 155 pasažieru un apkalpes dzīvības. Filmā, kas aizvadītajā nedēļā nopelnījusi 8.4 miljonus dolāru, galveno lomu atveido aktieris Toms Henkss.

Kasjauns.lv, LETA / Foto: Vida Press / Video: Reuters