"Īgnais kaķis" kļūst par vaska figūru un uzstājas Brodvejā. FOTO
Slavenajam kaķim nu ir vaska dubultnieks.
Trakā pasaule
2016. gada 4. oktobris, 14:02

"Īgnais kaķis" kļūst par vaska figūru un uzstājas Brodvejā. FOTO

Jauns.lv

Interneta slavenākais kaķis ar iesauku "īgnais kaķis" nedēļas nogalē ne tikai ieguva pats savu vaska līdzinieku, bet arī uzstājās Brodvejas mūziklā "Cats" ("Kaķi").

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Četrus gadus vecā kaķene pozēja līdzās savai vaska figūrai Tiso kundzes vaska figūru muzejā Vašingtonā, un vēlāk iepozēja bildēm ar citām slavenām muzeja figūrām, piemēram, bijušajiem ASV prezidentiem Abrahamu Linkolnu, Džonu Kenediju un Ronaldu Reiganu. "Viņa jutās saviļņota. Kā redzat, viņa vēl tā jūtas," teica kaķenes īpašniece Tabata Bundesene, kad viņai jautāja par mīluļa sajūtām.

Pēc vizītes valsts galvaspilsētā kaķenes nākamā pietura bija Ņujorkas Brodvejas skatuve, kur viņa piektdien bija goda viesis Endrū Loida Vēbera mūzikla "Cats" izskaņā. Skanot plašiem aplausiem no aktieru un skatītāju puses, viņa saņēma piemiņas plāksni par godu savai Brodvejas debijai.

"Īgnais kaķis" kļuva slavens 2012.gadā sava mūžīgi īgnā skatiena dēļ, kuru izraisa kaķu ģenētiska anomālija. Par kaķeni 2014.gadā uzņēma filmu "Grumpy Cat's Worst Christmas Ever" ("Īgnā kaķa vissliktākie Ziemassvētki"), un viņai par godu izveidotas arī bilžu grāmatas un mīkstās rotaļlietas.

Īgnais kaķis, kura īstais, saimnieku dotais vārds ir Tardars Mērce, dažu gadu laikā ir godam atzīmējies uz T-krekliem, krūzēm, kalandāriem un citiem suvenīriem, kā arī tiek nemitīgi ekspluatēts sociālajos tīklos populāros paziņojumos, nemaz nerunājot par to, ka tviterī šim dzīvniekam ir teju simtiem tūkstoši sekotāju, bet YouTube kanālā uz Īgņu raudzījušies neskaitāmi miljoni.

 

Šim dzīvniekam panākumus nodrošina interesantā āriene. Iedzimta defekta dēļ kaķis nespēj kustināt vairākus purniņa muskuļus, viņa izteiksme visu laiku ir viena un tā pati – dusmīga, īgna, garlaikota. Un tieši interesantais paskats viņam ļāvis nopelnīt iespaidīgu naudu saviem saimniekiem –  vismaz 81 miljonu eiro! Tas ir vairāk kā pēdējo gadu laikā nopelnījusi daža laba Holivudas zvaigzne, piemēram, Kamerona Diaza un Nikola Kidmena.

Īgnais kaķis dzīvo Arizonā, ASV, un viņa saimnieci sauc Tabata Bundesena. Īgņas ģīmis ir kā reģistrēta tirdzniecības marka.

 

LETA, kasjauns.lv, REUTERS, Foto: Vida Press