Slavenības
2016. gada 9. oktobris, 13:21

Grāvera komanda zaudē. Mūziķi pret dāmām hokejā! FOTO

Jauns.lv

Par godu vispasaules starptautiskajai sieviešu hokeja dienai 8. oktobrī Jelgavas ledus hallē notika Muzikālā spēle hokejā, kurā spēkiem mērojās populāri mūziķi un hokeja kluba “SHK L&L/JLSS” meitenes. Šoreiz veiksme bija meiteņu pusē un spēle noslēdzās ar rezultātu 4:3.

Lai atzīmētu starptautisko sieviešu hokeja dienu, hokeja kluba “SHK L&L/JLSS” meitenes nolēma izaicināt uz sacensību ledus laukumā Latvijā populārus mūziķus. Aicinājumam atsaucās grupas “Jumprava” līderis Aigars Grāvers un viņa dēls Gatis Grāvers, dziedātājs un “Cabaret ReLOVEution” zvaigzne Ralfs Eilands, dziedātājs un TV šova vadītājs Andris Kivičs, dziedātāja Aija Vītoliņa, operas solists Jānis Apeinis, “The Hobos” basģitārists Mārtiņš Burkevics, muzikālās apvienības “Dabasu Durovys” vadītājs Arnis Slobožaņins, “Satellites LV” un “Kuba” mūziķis un dīdžejs Mareks Ameriks, saksofonisti Gints Pabērzs un Kristaps Lubovs, mūziķis Gatis Gaugers, Latvijas Radio bigbenda un grupas “Labvēlīgais tips” trompetists Oskars Ozoliņš, ģitārists Rinalds Zelmenis, grupas “Dzelzs Vilks” mūziķis Valērijs Cīrulis un populārais skaņu režisors Tālis Timrots.

Diena iesākās ar patīkamu pārsteigumu meitenēm – visi mūziķi sagaidīja meitenes jau pie halles un izrādīja džentlmentisku žestu, sanesot dāmām somas hallē. Pēc šī patīkamā pārsteiguma meitenes darīja ko varēja – palīdzēja apģērbt hokeja formās tos, kuriem pieredze hokejā ir ļoti maza, kā arī iedrošināja vienīgo meiteni mūziķu rindās Aiju Vītoliņu, cenšoties pierunāt stāties pretī mūziķiem. Tomēr pretinieku kapteinis ne par ko nebija pierunājams atdot meitenēm viņa komandas slepeno ieroci. Lai ar dažiem hokeja pieredze līdzinājās gandrīz nullei, tomēr mūziķu rindās bija gana daudz tādu, kuru ikdiena saistās ar hokeju. Kaut vai Aigars Grāvers, kurš jau trīs sezonu ir šīs pašas komandas L&L viens no stabilākajiem uzbrucējiem un nopietni ir sācis piedalīties amatieru hokeja līgas EHL spēlēs, kā arī Rinalds Zelmenis, Jānis Apeinis, Mareks Ameriks un citi.

  Spēle iesākās ļoti spraigi un varēja redzēt, ka mūziķi ļoti vēlējās uzvarēt. “L&L/JLSS” komandas treneri bija patīkami pārsteigti, ka komandu līmenis ir līdzvērtīgs un nebūs spēle “uz vieniem vārtiem”. To arī pamanīja meitenes, kurām jau pirmajās sekundēs bija jāaizstāv savi vārti. Jāpiemin, ka mūziķu komandas trenera asistents Ralfs Eilands, kurš šoreiz nevarēja palīdzēt laukumā traumas dēļ, aktīvi iesaistījās arī komandas vadīšanā, kā arī bija visa pasākuma moderators un talismans. Gints Pabērzs bija lielisks piemērs uz laukuma saviem bērniem, kuri aktīvi atbalstīja savu tēti, skraidelējot gar spēlētāju bortiņa. Trompetists Oskars Ozoliņš izrādījās māk turēt nūju rokā tikpat labi kā savu trompeti, bet Valērijs Cīrulis kā dzelžains vilks noturēja savas komandas aizsardzību, tāpat kā Gatis Gaugers, pārī ar Tāli Timrotu, kuram pat bārda netraucēja spēlēt hokeju. Ikars Ruņģis iemetienos stājās pretī Latvijas izlases spēlētājai un ar veiklām roku kustībām pat pāris reizes spēja to vinnēt. Mārtiņš Burkevics, kurš jau iepriekš bija spēlējis kopā ar L&L meitenēm, mēģināja izmantot savu šarmu un apvārdot pretinieces. Vispusīgākais spēlētājs laikam bija Arnis Slobožaņins, kuram Latgales spēks noderēja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Laukumā mūziķis Aigars Grāvers.Spēle bija ātra, tehniska, ar pozitīvu emocionālu pieskaņu. Lai ar kā mūziķi centās pirmie iekarot meiteņu vārtus, tomēr pirmos vārtus guva meitenes. Jāpiebilst, ka L&L/JLSS komanda ir jau vairākus gadus Latvijas vicečempiones un viņu rindās ir vairākas Latvijas kluba izlases spēlētājas kā kapteine Laima Elizabete Lukašēviča, Ieva Pētersone, Žanete Vasiļevska, Elīza Platā un Dita Vazne. Kā arī vārtsardze Guna Estere Gailīte ir “apostījus” kluba izlases treniņu gaisu.

Neskatoties uz šo spēcīgo sastāvu, mūziķi galvas nenokāra un pretī meitenēm laida savus spēcīgākos vīrus, kura deva trūkties arī meiteņu komandai un lika kārtīgi pasvīst arī L&L/JLSS vārtsardzei. Vairāki labi uzbrukumi ar labām izspēlēm, kur taktiskajā zīmējumā varēja padomāt, ka spēlē profesionāli hokejisti, noveda pie rezultāta. Jānis Apeinis izcēlās ar lielisku slidojumu un pirmais atklāja mūziķu rezultātu. Andris Kivičs mēģināja apvienot savas basketbola spēlētāja apvešanas prasmes ar hokeju, Māris Grigalis centās nemanīts ielavīties pretinieku zonā ātrāk par ripu, tomēr tiesnesis bija gana acīgs un nācās pārtraukt ātro uzbrukumu. Rinalds Zelmenis vairākkārtīgi tika izvests uz ideālu pozīciju un saņēma piespēles no Aigara Grāvera, tomēr šie centieni beidzās nesekmīgi. Un tad puiši saprata, ka jāizmanto savs slepenais ierocis un sūtīja Aiju Vītoliņu pretinieču komandas vārtu priekšā spēlējot vairākumā, kas arī sekmējās un savus otros vārtus atkal guva Jānis Apeinis no Mareka Amerika piespēles. Rezultāts tika samazināts uz 4:2. Trešajā trešdaļā spēle sāka ritēt vēl raitāk, arī mūziķu komandas vārtsargs Kristaps Lubovs saņēma ļoti daudzus metienus, tomēr viņš darbojās ļoti veiksmīgi. Vēl mūziķi mainīja savus virknējumus un Aigars Grāvers ņēma palīgā savu dēlu Gati Grāveru un šis virknējums veiksmīgi darbojās laukumā. Savus pirmos šīs spēles vārtus guva Mareks Ameriks no mūziķu komandas rezultatīvākā spēlētāja Jāņa Apeiņa piespēles un samazināja rezultātu līdz minimumam.

Vienīgi spēles beigu signāls bija tas, kurš spēja apturēt intensīvos mūziķu uzbrukumus un spēle beidzās ar rezultātu 4:3 meiteņu komandas L&L/JLSS labā.

Vienīgā dāma mūziķu komandā – daiļā Aija Vītoliņa.Mūziķu labā divus vārtus guva Jānis Apeinis un vienus Mareks Ameriks. Ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās abi iepriekš minētie mūziķi, kā arī galvenais mūziķu organizators un komandas kapteinis Aigars Grāvers. Meiteņu labā arī ar diviem vārtiem izcēlās Ieva Pētersone, ar vieniem – Dita Vazne un Žanete Vasiļevska, piespēlēs rezultatīvas bija Ieva Pētersone, Dita Vazne un divas reizes rezultatīvi piespēlēja Elīza Platā.

Abās komandās tika nominēti pa trim labākajiem spēlētājiem. Mūziķu komandā: Jānis Apeinis, vārtsargs Kristaps Lubovs un kapteinis Aigars Grāvers, bet meiteņu komandā vārtsardze Guna Estere Gailīte, Elīza Platā un Sofija Ļebedeva. Nedrīkst nepieminēt arī meiteņu komandas trenerus: Ingunu Lukašēviču, Pēteri Alksni, kā arī menedžeri Māru Trēziņu - paldies par ieguldīto darbu!

Dienas beigās vairāki mūziķi kopā ar savām ģimenēm devās uz izmēģinājuma hokeja treniņu Inbox ledus hallē, kur kopā ar L&L meitenēm uz ledus kāpa vairākas jaunas spēlētājas un spēlētāji. Tāpat, kā katru sestdienu plkst.19:15 arī šoreiz bija iespēja kopā uz viena ledus spēlēt hokeju tēvam ar dēlu, kā arī mammai ar meitu.

Komanda L&L ir viena no retajām, kurā vienlaicīgi var nodarboties ar hokeju vairāku paaudžu pārstāvji, jo tajā piedalās septiņas šādas ģimenes, un pēc vakardienas treniņa, ceram, ka tās būs jau astoņas!

Kasjauns.lv/Foto: Nauris Garkaklis