10. oktobra jubilāri un notikumi Latvijā un pasaulē
Zvērināts Advokāts Aldis Gobzems svin 38. dzimšanas dienu. Te viens kadrs, kā viņš žurnālam „Pastaiga”, esot gana dārgā uzvalkā piekrita pasērfot.
Slavenības
2016. gada 10. oktobris, 11:53

10. oktobra jubilāri un notikumi Latvijā un pasaulē

Jauns.lv

Šodien dzimšanas dienas svin tādi ļaudis kā „Parex bankas” bijušais līderis Viktors Krasovickis un „Maximas” lietas advokāts Aldis Gobzems. Lielas lietas notikušas arī KNAB – 2002. gadā par bosu tur kļuva Drošības policijas priekšnieka vietnieks Guntis Rutks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

10. oktobra jubilāri. Apsveicam!

1946. gadā Natālija Zandmane - pianiste-koncertmeistare.

1947. gadā Ojārs Feldbergs - tēlnieks, Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja direktors.

1953. gadā Viktors Krasovickis - bijušais AS "Parex banka" valdes loceklis.

1958. gadā Imants Mežaraups - komponists.

1959. gadā Arnis Ozolnieks - bijušais Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors, zvērināts advokāts.

1962. gadā Māris Kaijaks - SIA "Bio2you" valdes loceklis.

1975. gadā Edīte Strode - vijolniece.

1978. gadā Inga Kvasņika - basketboliste.

1978. gadā Aldis Gobzems - zvērināts advokāts.

1981. gadā Dace Brumermane - basketboliste.

1986. gadā Laura Jeruma - Liepājas Teātra aktrise.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Notikumi Latvijā. Tā šajā dienā bijis

1373. gadā, atbalstot Rīgas arhibīskapa Zigfrīda lūgumu, pāvests Gregorijs XI izdod tā saukto apģērbu bullu, kurā noteikts, ka turpmāk Rīgas arhibīskapam un tā domkapitula locekļiem pēc augustīniešu parauga jātērpjas melnās drēbēs. Pirms tam arhibīskapijas augstākā garīdzniecība, tāpat kā ordeņa brāļi, valkāja baltas drēbes, bet tagad tā var sevi ārēji pretstatīt ordenim.

1645. gadā Hercogs Jēkabs stājas laulībā ar Luīzi Šarloti, Brandenburgas kūrfirsta Frīdriha Vilhelma māsu. Līdz ar to pieaug Kurzemes hercogistes svars Eiropas politikā.

1944. gadā Latviešu leģiona 19.ieroču SS grenadieru divīzija forsē Daugavu un atkāpjas uz Kurzemi.

1990. gadā tiek akreditēts Latvijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Lietuvā - pirmais Latvijas diplomātiskais pārstāvis kopš Otrā pasaules kara.

1993. gadā bīskapa Boļeslava Sloskāna mirstīgās atliekas pārved no Beļģijas uz Latviju un pārapbeda Aglonā, bazilikas kriptā blakus kardinālam Julijanam Vaivodam.

2000. gadā Latvijas valdība pievienojas Eiropas Savienības ārlietu ministru deklarācijai par ekonomisko sankciju atcelšanu pret Dienvidslāviju. Sankcijas tiek atceltas jautājumā par naftas un naftas produktu tirdzniecību ar Dienvidslāviju un gaisa telpas izmantošanu.

2001. gadā Valmierā ekspluatācijā svinīgi nodod jauno AS "Valmieras stikla šķiedra" vienstadijas stikla šķiedras ražotni.

2002. gadā Saeima Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatā apstiprina Drošības policijas priekšnieka vietnieku Gunti Rutki. 2003.gada maijā Rutkis iesniedz atlūgumu un Saeima viņu atbrīvo no ieņemamā amata.

2003. gadā Daugavpilī, Cialkovska ielā, svinīgi tiek atklāta Daugavpils industriālā zona.

2003. gadā Jelgavā notiek pirmā Baltijas valstu lauku sieviešu konference, kurā tiek runāts par Baltijas un Ziemeļvalstu sieviešu organizāciju sadarbības tīkla izveidi. Tāpat Latvijas, Igaunijas un Lietuvas sievietes diskutē par lauku sievietes lomu Eiropas Savienībā.

2004. gadā norisinās pirmā starptautiskā konvencija aerobikas treneriem un instruktoriem "Latvian open", ko organizē Latvijas Aerobikas asociācija.

2006. gadā Rīgas apgabaltiesa vilciena mašīnistu Sergeju Ribačoku atzīst par vainīgu 2005.gada februārī netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas notikušās traģiskās vilciena katastrofas izraisīšanā un piespriež viņam brīvības atņemšanu uz četriem gadiem. Netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas sadūrās Ribačoka vadītais elektrovilciens Lielvārde-Rīga un dīzeļvilciens Maskava-Rīga, kas bez pasažieriem devās uz depo. Vilcienu sadursmē gāja bojā četri cilvēki, bet vēl 29 personas cieta.

2007. gadā SIA "Lattelecom" grupas uzņēmuma SIA "Lattelecom Technology" izpilddirektora pienākumus sāk pildīt Valdis Lokenbahs.

Kasjauns.lv / LETA: Foto: Aiga Rēdmane