Dita Lūriņa veselību stiprina saldējoties
Aktrise Dita Lūriņa teic, ka no saaukstēšanās izvairīties viņai palīdz īpašas procedūras.
Slavenības
2013. gada 8. janvāris, 05:38

Dita Lūriņa veselību stiprina saldējoties

Jauns.lv

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena atklājusi iedarbīgu metodi, kā stiprināt imunitāti un izvairīties no iesnām. „Tas ir liels kaifs!” atzīstas simpātiskā aktrise.

Žurnālam „100 labi padomi” Dita Lūriņa, stāstot par to, kā uzmundrināt un stiprināt veselību, atzīstas, ka pirms trim gadiem sev atklājusi kādu brīnumlīdzekli imunitātes stiprināšanai. „Mani vienmēr stiprina izjūta, ka zāļu vietā ir līdzeklis, kas palīdzēs, ja sajutīšu kaut minimālas saaukstēšanās pazīmes. Tas, ko meklēju, izrādās, ir kriosauna. Šajā rudenī gan neesmu bijusi ne reizi. Kriosaunā īslaicīgi atdzesē ķermeni līdz mīnus simt sešdesmit grādiem un terapija ilgst vienu līdz trīs minūtes. Kriosaunā gaiss ceļas augšup it kā pa spirāli un, sākot no kājām, apvij visu ķermeni ar sausā gaisa un slāpekļa maisījuma plūsmu, kas ir līdzīga bieziem tvaikiem, bet tas nav kā ledusauksts ūdens, tāpēc sajūtas ir interesantas un paciešamas. Rezultāts ir sajūtams jau pēc piecām minūtēm un turpinās vēl vairākas stundas. Brīdinu, ka tas rada pozitīvo atkarību, gribas iet vēl un vēl un saņemt dopingu,” stāsta Dita, uzsverot, ka pēc terapijas kursa, kas ilgst līdz divdesmit pieciem seansiem, viņa jūtoties tik norūdījies, it kā būtu piecus gadus peldējusies ziemā.

Aktrise arī atzīst, ka šo procedūru izbaudījis arī viņas dēls Ernests. „Viņam vēl nebija pilni četri gadi, kad viņš sāka apmeklēt kriosaunu. Kad viņš kārtējo reizi atkal saķēra vīrusu, saskatījāmies ar vīru un bez vārdiem vienojāmies, – viss! Ernests ies kriosaunā. Tagad, kad puika saķer iesnas, pats zina pamācīt – mammu, mums atkal jāaiziet uz to auksto sauniņu,” žurnālam „100 labi padomi” atklāj Dita Lūriņa.

Dita Lūriņa dzīvē un uz skatuves

gallery icon
6

Kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis, Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs