Mazo skautu meiteņu murgs! Gaidas paliek ar sešiem tūkstošiem nevajadzīgu cepumu kastu
ASV gaidu cepumu pārdošanas apjomi ik gadu pārsniedz miljonus un nereti jaunās meitenes kļūst par krāpniecības upuriem.
Trakā pasaule
2013. gada 22. marts, 11:50

Mazo skautu meiteņu murgs! Gaidas paliek ar sešiem tūkstošiem nevajadzīgu cepumu kastu

Jauns.lv

„Apkrāptas par 24 tūkstošiem dolāru” - pie šādas atziņas nonāca gaidu pulciņš ASV, Oregonas štatā, kad saņēma konteineri ar cepumiem, bet palika bez pircēja. Mazās skautu meitenes gan negrasījās padoties.

Viss sākās ar e-pastu, kurā kāda zināma un cienījama vietējā uzņēmēja pasūtīja iespaidīgu cepumu kravu 24 tūkstošu ASV dolāru vērtībā (aptuveni 14 tūkstošu latu). Cepumus šādā apjomā jaunās meitenes pašas nevarēja saražot un nācās arī viņām pasūtīt no vietējās saldumu fabrikas. Cepumiem pienākot gaidu štābā, atklājās problēma, ka neviens nevēlas šos saldumus iegādāties. Kādas gaidas māte zvanījusi kompānijai, kuras vārdā tika nopirkti cepumi, lai saskaņotu norēķināšanos, bet saņēma atbildi: „Mēs neko nezinām par šādu pasūtījumu.”

Vēlāk nāca klajā patiesība - e-pasts, ar kuru tika pasūtīts apjomīgais cepumu daudzums, bija nevis uzņēmējas, bet gan viņas mazās meitas sūtīts. Iespējams, labi nodomi vai vēlme ziedot labdarībai, bet varbūt vēlme izjokot skautu meitenes vai iegāzt savas „konkurentes”. Īstie iemesli, kādēļ tas tika izdarīts, pagaidām netiek atklāti.

Gaidas bija palikušas ar sešiem tūkstošiem cepumu kastu, kuras vairs nevarēja sūtīt atpakaļ piegādātājam. Skautu meitenes nepadevās un steigā sarīkoja īpašu izpārdošanu. Dienas laikā jaunajām censoņām izdevās izpārdot pusi no visiem pasūtītajiem krājumiem.

Nākamo ūtrupi gaidas plāno organizēt pēc nedēļas, cerot, ka tiks pārdoti visi cepumi, kas palīdzētu gan pašām sakrāt naudu gaidāmajai vasaras nometnei, gan ziedot bezpajumtnieku patversmei.


Kasjauns.lv, Foto: AFP/LETA

Tēmas