Bizness un ekonomika
2015. gada 4. janvāris, 17:34

Vācija ir gatava pieņemt Grieķijas izstāšanos no eirozonas

Jauns.lv

Vācijas valdība ir gatava akceptēt Grieķijas izstāšanos no eirozonas, ja Grieķijas nākamā valdība neturpinās ievērot taupības pasākumus, svētdien ziņoja izdevums "Spiegel Online".

Vācijas valdība izdevuma ziņoto nav apstiprinājusi. Bet valdības preses pārstāvis aģentūrai DPA svētdien norādīja, ka Grieķija pagātnē ir ievērojusi savas saistības un Vācijas federālā valdība cer, ka Grieķija to darīs arī turpmāk.

"Spiegel Online" vēstīja, ka gan Vācijas kanclere Angela Merkele, gan Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible tagad uzskata Grieķijas izstāšanos no eirozonas par pieciešamu un pat nenovēršamu notikumu attīstību, ja Grieķijas parlamenta ārkārtas vēlēšanās šomēnes uzvarēs kreiso ekstrēmistu partijas "Syriza", kas vēlas pārskatīt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, kā arī atteikties no bargās taupības politikas.

"Spiegel Online" atsaucies uz vairākiem valdībai tuvu stāvošiem avotiem.

Šeibles preses pārstāvis "Spiegel Online" ziņoto attiecās komentēt.

Jau vēstīts, ka pēc neveiksmīgajām prezidenta vēlēšanām Grieķijā tiks organizētas parlamenta ārkārtas vēlēšanas, kas plānotas 25.janvārī.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka vēlēšanās varētu uzvarēt "Syriza".

Pētījumu centra "Rass" 29. un 30.decembrī veiktā aptauja liecina, ka "Syriza" apsteidz konservatīvos par 3,1 procentpunktu.

Saskaņā ar aptaujas datiem, par "Syriza" gatavi balsot 30,4% vēlētāji, bet pašreizējā premjerministra Antoņa Samara pārstāvēto konservatīvo partiju "Jaunā demokrātija" atbalsta 27,3% vēlētāju.

Trešajā vietā ierindojušies komunisti, par kuriem gatavi balsot 4,8% grieķu.

LETA / Foto: EPA, LETA