Auto un tehnoloģijas
2015. gada 27. aprīlis, 09:10

Starptautiskā konferencē spriedīs par valodu tehnoloģijām digitālajā laikmetā

Jauns.lv

No šodienas līdz 29.aprīlim starptautiskā konferencē Rīgā spriedīs par valodu tehnoloģiju pielietojumu digitālajā laikmetā, informē konferences rīkotāji.

Starptautiskajā konferencē "Rīgas samits 2015" piedalīsies Latvijas un Eiropas Savienības (ES) politikas veidotāji, viedokļu līderi, kā arī tehnoloģiju un valodu speciālisti, kas definēs mērķus un izstrādās rīcības stratēģiju valodu barjeru nojaukšanai Eiropas digitālajā vidē, tādējādi radot instrumentu ES konkurētspējas uzlabošanai globālajā tirgū.

"Valodu daudzveidība ir Eiropas bagātība, tomēr tā sadrumstalo Eiropas tirgu un rada valodu barjeras gan ikdienas saziņā, gan uzņēmējdarbībā," saka mašīntulkošanas tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" vadītājs Andrejs Vasiļevskis. "Digitālajā vienotajā tirgū jābūt daudzvalodībai, un tajā ir jāizmanto vismūsdienīgākie tehnoloģiskie risinājumi, lai tiešsaistes pakalpojumi un e-komercija būtu pieejama visās ES oficiālajās valodās."

Konferenci organizē Eiropas Komisija, Eiropas pētniecības tīkls "Meta-Net", Eiropas valodu tehnoloģiju asociācija "LT-Innovate" un valodu tehnoloģiju uzņēmums "Tilde".

Konference "Rīgas samits 2015" notiks Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13, Rīgā. Sākums plkst.9.

Sīkāka informācija pieejama "rigasummit2015.eu".

LETA