Brīdina par Ķīnā ražotiem multivārāmiem katliem, kurus labāk nepirkt
"Redmond RMC-PM4507" un "First Austria FA-5130" multivāres katli.
Bizness un ekonomika
2015. gada 3. novembris, 17:58

Brīdina par Ķīnā ražotiem multivārāmiem katliem, kurus labāk nepirkt

Jauns.lv

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) tirgus uzraudzības rezultātā konstatēja divus normatīvo aktu prasībām neatbilstošus elektriskos multivārāmos katlus, proti, multikatlus, kuriem nav veikts atbilstošais novērtējums attiecībā uz to būtiskajām drošuma prasībām.

Kā informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane, centrs par neatbilstošiem atzina "First Austria FA-5130" un "Redmond RMC-PM4507" multivārāmos katlus.

"Redmond RMC-PM4507" modelim, kas ražots Ķīnā, nav pierādīta atbilstības novērtēšanas veikšana, un testēšanas rezultātā ir konstatētas būtiskas neatbilstības drošuma prasībām, piemēram, testēšanas laikā notika katla vāka daļēja deformācija, kā arī katla vāku bija iespējams noņemt, pirms spiediens katlā ir samazināts līdz normai. Prece ar konstatētajām neatbilstībām rada nopietnu risku cilvēka dzīvībai, veselībai, personas mantai un videi.

Arī "First Austria FA-5130" nav veikta atbilstības novērtēšana, līdz ar to nav pierādīta preces atbilstība būtiskajām drošuma prasībām. Ņemot vērā preces tehnisko izpildījumu - ēdiena gatavošanu zem spiediena -, pastāv riski cilvēka dzīvībai, veselībai, personas mantai un videi.

PTAC aicina patērētājus rūpīgi iepazīties ar neatbilstošo preču identifikāciju un gadījumā, ja šādas preces ir nonākušas patērētāju rīcībā, nekavējoties pārtraukt to lietošanu. PTAC arī informē, ka saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu šajā paziņojumā minētie multikatli ir uzskatāmi par līguma noteikumiem neatbilstošu preci. Patērētājs ir tiesīgs pieteikt prasījumu divu gadu laikā no preces iegādes dienas.

LETA/Publicitātes foto