"airBaltic" drošības nolūkā atceļ lidojumus uz Ēģipti (papildināta)
"airBaltic" aicina pasažierus sazināties ar ceļojumu aģentūrām, tūroperatoru "Tez Tour" un vadīties pēc informācijas "airBaltic" mājaslapā, "Facebook" un "Twitter", un zvanu centrā.
Bizness un ekonomika
2015. gada 5. novembris, 20:02

"airBaltic" drošības nolūkā atceļ lidojumus uz Ēģipti (papildināta)

Jauns.lv

(ziņa papildināta 21:33) Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" atcēlusi lidojumus uz Ēģipti līdz attiecīgā aizlieguma atcelšanai, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" pavēstīja aviokompānijas pārstāvis Jānis Vanags.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norādīja, ka no atbildīgajām iestādēm ir saņemtas rekomendācijas neveikt lidojumus uz Ēģipti. Līdz ar to lidojumi uz Ēģipti, Šarm eš Šeihu nevarēs notikt "līdz brīdim, kad šis aizliegums tiks atcelts".

Vanags skaidroja, ka tad, kad dienā tika izplatīts paziņojums par lidojumu uz Ēģipti pārcelšanu par diennakti, aviokompānijai nebija aizliegts veikt šos lidojumus un tas ticis darīts piesardzības nolūkos. Tagad apstiprinājies, ka nogaidīšanai bijis pamats, jo atbildīgās iestādes šovakar ir rekomendējušas neveikt lidojumus uz Ēģipti.

Pasažieriem ir jāvēršas pie kompānijām, kurās tie ir iegādājušies lidmašīnas biļetes un jāseko līdzi informācijai aviokompānijas mājaslapā, norādīja lidsabiedrības pārstāvis.

Iepriekš lidsabiedrībā informēja, ka lidojumi uz Ēģipti pārcelti par diennakti.

Kā iepriekš skaidroja kompānijā, saskaņā ar Eiropas aviācijas drošības aģentūras rekomendācijām "airBaltic" neizmanto Sīnājas pussalas ziemeļu daļu lidojumiem.

"airBaltic" iepriekš aicināja pasažierus sazināties ar ceļojumu aģentūrām, tūroperatoru "Tez Tour" un vadīties pēc informācijas "airBaltic" mājaslapā, "Facebook" un "Twitter", un zvanu centrā.

Kā ziņots, globālā aviācijas grupa "Lufthansa Group" paziņojusi, ka divas tās lidsabiedrības pārtrauc iknedēļas lidojumus uz Ēģiptes Sīnāja pussalas kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu, šādi reaģējot uz Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofu sestdien atceļā no šī Sarkanās jūras piekrastes kūrorta.

Uzņēmuma budžeta klases aviokompānijai "Eurowings" bija iknedēļas lidojumi no Ķelnes/Bonnas lidostas, bet cita tās lidsabiedrība - "Edelweiss Air" - lidoja no Cīrihes, Šveicē. Abu lidsabiedrību lidojumi uz Šarm eš Šeihu atcelti.

Jau ziņots, ka Lielbritānija un Īrija uz laiku atcēlušas lidojumus uz Šarm eš Šeihu.

Kā ceturtdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, no Šarm eš Šeihas tiks evakuēti 20 000 britu atpūtnieku. Lai viņus nogādātu dzimtenē, uz Sarkanās jūras piekrastes kūrortu lidos tukšas britu lidmašīnas.

Pastāv nopietnas aizdomas, ka Krievijas lidmašīnas aviokatastrofu Sīnāja pussalā izraisījis bumbas sprādziens, uzsvēra Kemerons.

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA / AFP/LETA