Rinkēvičs aicina Indijas uzņēmējus investēt Latvijā
Rinkēvičs nosauc jomas, kurās cer uz investīcijām no Indijas.
Bizness un ekonomika
2015. gada 6. novembris, 08:34

Rinkēvičs aicina Indijas uzņēmējus investēt Latvijā

Jauns.lv

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ceturtdien Luksemburgā, tiekoties ar Indijas valsts ministru ārlietu jautājumos Vidžajs Kumars Singhs (Vijay Kumar Singh), aicināja Indijas uzņēmējus investēt Latvijā, pavēstīja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Latvija ir ieinteresēta tirdzniecības attiecību paplašināšanā ar Indiju, tādēļ aicinām Indijas uzņēmējus veicināt ekonomisko sadarbību ar Latviju, īpaši tranzīta un loģistikas, farmācijas, metālapstrādes, tekstila industrijas, kokrūpniecības, veselības aprūpes un informācijas tehnoloģiju jomās," sacīja Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs tikšanās laikā pauda arī gandarījumu par sadarbību augstākās izglītības jomā, jo ar katru gadu Latvijā pieaug studentu skaits no Indijas, kuri studē Latvijā, piemēram, 2014.-2015.mācību gadā Latvijā mācījās 164 studenti no Indijas, savukārt 2015.-2016. mācību gadā - apmēram 300 studentu.

Tāpat Rinkēvičs informēja par Latvijas vēstniecības atvēršanu Indijā un Latvijas ieinteresētību Indijas vēstniecības atvēršanā Rīgā.

Abas amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību rīkot regulārāku augstāko amatpersonu tikšanos, kas tādējādi palīdzētu intensificēt Latvijas un Indijas sadarbību, piebilda ministrijā.

Savukārt, runājot Eiropas Savienības (ES) un Indijas attiecību kontekstā, Rinkēvičs pauda pārliecību, ka ir jāturpina darbs pie Brīvā tirdzniecības līguma noslēgšanas sarunu tālākas virzības starp ES un Indiju.

Tikšanās laikā ministrs uzaicināja arī Indijas valsts ministru ārlietu jautājumos apmeklēt Latviju.

BNS/AFP