Par "Latvijas balzama" padomes priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Gulbis
Gulbis bakalaura grādu ekonomikā ieguvis Latvijas Lauksaimniecības universitātē, bet maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā - Rīgas Biznesa institūtā.
Bizness un ekonomika
2015. gada 12. novembris, 16:27

Par "Latvijas balzama" padomes priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Gulbis

Jauns.lv

Šodien AS "Latvijas balzams" akcionāru ārkārtas sanāksmē par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Gulbis, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "Nasdaq Riga".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gulbis nomainījis bijušo padomes priekšsēdētāju Aigaru Kalvīti.

Tāpat jaunajā padomes sastāvā darbu turpinās priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Ļimarenko un padomes locekļi Petrs Avens, Oļegs Alainis un Valižans Abidovs.

"Latvijas balzama" kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 7 496 900.

Kā ziņots, Kalvītis kopš šā gada 18.augusta iecelts AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētāja amatā. Saistībā ar jauno amatu Kalvītis 5.septembrī atstāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" īpašnieces AS "Dinamo Rīga" valdes priekšsēdētāja amatu, kur viņu nomainīja kādreizējais Valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem Kalvītis patlaban ir arī padomes priekšsēdētāja vietnieks holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kurā iekļauts "Latvijas balzams".

Gulbis sāka darbu "Latvijas balzamā" 2001.gadā, sākumā kā Ekonomikas departamenta vadītājs, tad - finanšu direktors, bet no 2003.gada līdz 2008.gadam bija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un ģenerāldirektors.

Kopš 2008.gada Gulbis bija AS "Valmieras piens" valdes priekšsēdētājs, šajā amatā nostrādājot līdz 2011.gada novembrim, kad par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju kļuva tā jaunais īpašnieks Krievijas pilsonis Jevgēņijs Varovs.

Drīz pēc tam, 2012.gada janvārī, Gulbis kļuva par pārtikas uzņēmumu vadības uzņēmuma "NP Foods" valdes priekšsēdētāju, šajā amatā nostrādājot līdz šā gada martam, kad viņu amatā nomainīja uzņēmuma jaunā īpašnieka - norvēģu koncerna "Orkla" - pārstāvis Eriks Smits-Hansens.

Gulbis bakalaura grādu ekonomikā ieguvis Latvijas Lauksaimniecības universitātē, bet maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā - Rīgas Biznesa institūtā.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" pagājušajā gadā strādāja ar 4,8% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 73,7 miljonus eiro salīdzinājumā ar 70,4 miljoniem 2013.gadā, liecina neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga". Pārskata perioda neauditētā peļņa sasniedza 7,1 miljonu eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2013.gadā. "Latvijas balzams" 2014.gadā nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 53,5 miljonus eiro, tajā skaitā 39,2 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

"Latvijas balzams" kopš 2014.gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzamu", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā. "Amber Beverage Group" dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.''.

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA