Krievijas premjera preses sekretāre Jūrmalā nopirkusi villu pie pašas jūras
Nataļjas Timakova ar savu vīru Aleksandru Budbergu ir iegādājušies īpašumu Jūrmalā.
Bizness un ekonomika
2015. gada 15. novembris, 21:27

Krievijas premjera preses sekretāre Jūrmalā nopirkusi villu pie pašas jūras

Jauns.lv

Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva preses sekretāres Nataļjas Timakovas ģimene iegādājusies 1,3 miljonu eiro vērtu īpašumu Jūrmalā, kas reiz piederējis pirmā Latvijas republikas prezidenta Jāņa Čakstes mazmeitām, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

2013.gada 1.martā Timakovas un viņas vīra Aleksandra Budberga ģimene iegādājusies 2700 kvadrātmetru lielu īpašumu pie pašas jūras Jūrmalā, Lielupē, vēsta raidījums. Budbergam ir izsniegta termiņuzturēšanās atļauja Latvijā.

Kaimiņi Jūrmalā jaunos īpašniekus redzot ļoti reti. Pirms diviem gadiem esot vākti paraksti par to, vai nav iebildumu pret jaunas mājas būvniecību. 2013.gadā darbi pie tās sākušies strauji un dažos mēnešos bijis gatavs mājas projekts.

Iecerētā ēka bijusi plaša - ar vairākām guļamistabām un pat liftu. Lai celtu apjomīgo ēku kāpu aizsargjoslā, bijis nepieciešams mainīt zemes statusu. Tomēr saskaņošana ar to arī apstājusies, vēsta raidījums.

Jūrmalas pilsētplānošanas nodaļas vadītāja Vita Zvejniece vaicāta, vai dome nav interesējusies, kas ir zemes īpašnieks un potenciālais mājas būvētājs, norāda, ka dome ir saņēmusi iesniegumu un likumā noteiktajā kārtībā viņu izskatījusi.

Raidījums vēsta, ka iegādātā zeme un māja iepriekš piederēja Annai Justīnei Čakstei - Rollinsai un Katrīnai Čakstei Vilsonei. Viņas abas ir pirmā Latvijas Republikas prezidenta Jāņa Čakstes mazmeitas. Savukārt viņu abu tēvs Konstantīns Čakste nacistu okupācijas laikā bija Latvijas Centrālās padomes līderis. Pēc aicinājumiem atjaunot Latvijas neatkarību, izveidot Latvijas armiju, lai cīnītos pret padomju okupāciju, viņu apcietināja un izsūtīja. Konstantīns Čakste mira ceļā uz koncentrācijas nometni Polijā. Meitas ar māti paguva aizbēgt uz Zviedriju un vēlāk uz ASV. Tieši namā Jūrmalā Konstantīns Čakste aizvadīja pēdējos desmit savus dzīves gadus.

LETA/Foto: Vida Press