Kā brīvdienu galamērķi Parīzi uz kādu laiku var aizmirst, prognozē tūrisma eksperte
Cilvēki baidās doties uz Parīzi.
Bizness un ekonomika
2015. gada 16. novembris, 16:02

Kā brīvdienu galamērķi Parīzi uz kādu laiku var aizmirst, prognozē tūrisma eksperte

Jauns.lv

Kā brīvdienu galamērķi Parīzi uz kādu laiku var aizmirst, bet biznesa braucieni un tranzīts turpināsies, sacīja tūrisma aģentūras "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

Kā sacīja Keiša, kā brīvdienu galamērķi Parīzi uz kādu laiku var aizmirst. "Cilvēki baidās. Tā ir vienāda reakcija kā no ārvalstu iedzīvotāju, kā no pašu francūžu puses," teica Keiša. "Tādēļ varbūt neapstājas darījumi un globālais bizness - kam jādodas uz Parīzi, tie dosies, uzņēmumi strādās, gaisa satiksme būs pieejama, jo Šarla de Golla lidosta tomēr ir viena no lielākajām, arī kā tranzītlidosta, lai dotos uz tālākiem galamērķiem."

"Taču, domājams, pilsētas apskati un atpūtu Parīzē klienti noteikti atliks uz laiku, kad drošība būs stabilizējusies," turpināja Keiša.

Viņa arī norādīja, ka robežkontroles atjaunošana starp Šengenas līguma valstīm var būtiski ietekmēt ceļojumus pa sauszemi, bet cilvēki pie ilgākām drošības kontrolēm lidostās ir jau pieraduši un uztver to saprotoši.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 132 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par teroraktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē, un tos īstenoja septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija.

Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies ar Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.

LETA / Foto:  AFP/LETA