Festivālā "Staro Rīga" Finanšu ministrija piedāvās iespēju ieskatīties Latvijas nākotnē
Bizness un ekonomika
2015. gada 16. novembris, 16:37

Festivālā "Staro Rīga" Finanšu ministrija piedāvās iespēju ieskatīties Latvijas nākotnē

Jauns.lv

Jau otro gadu gaismas festivāla “Staro Rīga” apmeklētājiem būs iespēja ieraudzīt unikālas 3D projekcijas arī uz Finanšu ministrijas (FM) ēkas fasādes. Festivāls norisināsies no 18. līdz 21. novembrim. Šoreiz Smilšu ielā 1 ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis, izmantojot improvizētu teleskopu, varēs ieskatīties mūsu valsts nākotnē. FM ekspozīcija būs stāsts par tiem ieguvumiem un sasniedzamajiem rezultātiem, kurus mūsu valstij līdz 2020. gadam sniegs Eiropas Savienības (ES) fondu finansējums.

“Šogad festivāla „Staro Rīga” galvenā tematiskā līnija ir gaisma, un gaisma gan tiešā, gan simboliskā nozīmē noteikti ir tas, ko mēs katrs novēlam Latvijas nākotnei un sev pašiem. Pateicoties ES fondu finansējumam, arvien gaišāki kļūstam paši, noticot savam spēkam, un kopumā gaišāka kļūst arī mūsu valsts – tā kļūst krāšņāka, sakārtotāka, ar labāku infrastruktūru un iespējām dzīves kvalitātes uzlabošanai katram no mums. Šo ideju atspoguļosim arī uz Finanšu ministrijas ēkas fasādes, un ikvienam būs iespēja ieskatīties Latvijas nākotnē, kuras tēlam būtisku pienesumu, protams, sniedz arī ES fondu atbalsts,” atklāj finanšu ministrs Jānis Reirs.

Finanšu ministrijas ekspozīcija iemieso nākotnes ideju, kuras galvenais simbols ir teleskops. Lūkojoties caur šo teleskopu, festivāla apmeklētāji animācijas formā ieraudzīs sešus stāstus par iecerētajām ES fondu investīcijām un sasniedzamajiem rezultātiem dažādās nozarēs, tostarp ieguldījumiem vides labiekārtošanā, transporta sistēmas uzlabošanā, izglītības kvalitātes veicināšanā, bezdarba līmeņa mazināšanā.

Šogad FM ekspozīcija ne tikai kuplina festivāla “Staro Rīga” programmu, bet oktobrī un novembrī jau apceļojusi visu Latviju, lai šo stāstu varētu izbaudīt arī tie, kam nav iespēja apmeklēt pasākumu galvaspilsētā. Vēl 26. novembrī ekspozīcija viesosies Daugavpilī, savukārt 27. novembrī – Rēzeknē.

Interaktīvā 3D video projekcija „Ieskaties Latvijas nākotnē” tiek veidota FM komunikācijas kampaņas ietvaros, kuras laikā iedzīvotāji tiek informēti par ES Kohēzijas politikas fondu līdzšinējo ieguldījumu Latvijā un jaunā 2014.–2020. gada plānošanas perioda iespējām. Šajā plānošanas periodā Latvijas izaugsmei būs pieejams finansējums 4,4 miljardu eiro apmērā.

Regīna Zommere / Foto:  Lita Krone/LETA