Maršāns un Svārpstons nopērk "Dienas Biznesu" un "Dienas žurnālus", Kots - "Dienas medijus"
Jānis Maršāns (attēlā no kreisās) šodien izteicās, ka "Dienas Bizness" kļūs par laikraksta "Diena" konkurentu. Attēlā pa vidu Svārpstons, no labās - Edgars Kots.
Bizness un ekonomika
2015. gada 19. novembris, 14:10

Maršāns un Svārpstons nopērk "Dienas Biznesu" un "Dienas žurnālus", Kots - "Dienas medijus"

Jauns.lv

(Papildināta 17:09) AS "Diena" uzņēmumus SIA "Dienas Bizness" un SIA "Izdevniecība "Dienas Žurnāli"" iegādājušies divi koncerna ilggadējie padomes locekļi Jānis Maršāns un Jānis Svārpstons. Savukārt "Dienas medijus" par saviem personīgajiem līdzekļiem iegādājas Edgars Kots.

Abus uzņēmumus iegādājies Maršānam un Svārpstonam vienādās daļās piederošā SIA "SM Investīcijas". Darījums noslēdzies šī gada 17. novembrī. Darījuma summa netiek atklāta.

Kā informēja "SM Investīcijas" pārstāvji, uzņēmumā uzskata, ka vienīgajam Latvijas biznesa laikrakstam "Dienas Bizness" un izdevniecības "Dienas Žurnāli" izdevumiem ir izaugsmes potenciāls. "Tie ir sabiedrībā un savās auditorijās labi novērtēti un atzīti mediji. Uzzinot par iespēju veikt ieguldījumus šajā biznesa jomā, tika pieņemts lēmums šo izdevību izmantot," teikts paziņojumā medijiem.

Kā skaidro Maršāns, viņš bijis ilglaicīgi iesaistīts darbā mediju nozarē, savulaik strādājot gan kā žurnālistam laikrakstā "Diena", gan esot mediju koncerna "Diena" padomē. Kolēģi AS "Diena" padomē jau zināmu laiku sprieduši par neprofila aktīvu statusu, kurus kā dalībnieka pārstāvji tie vēlējās realizēt. Tieši no AS "Diena" padomes puses esot nācis priekšlikums viņa iesaistes palielināšanai šajā biznesā un iespējā ieguldīt konkrētos mediju produktos.

Par tālejošākiem plāniem patlaban runāt vēl esot pāragri. "Man un kolēģim, darbojoties visu šo laiku "Dienas" padomē, ir izveidojies savs redzējums, kā šiem uzņēmumiem darboties tālāk. Tiksimies un pārrunāsim šos jautājumus ar mediju vadību, uzklausīsim darbiniekus, lai pieņemtu pārdomātus un labus lēmumus, kādā virzienā attīstīties nākotnē", skaidro Maršāns.

SIA "Dienas Bizness" valdes darbību ir pārņēmis Maršāns, kļūstot par tās priekšsēdētāju. Savukārt SIA "Izdevniecība "Dienas Žurnāli" valdē turpmāk darbosies Maršāns kopā ar Ingu Gorbunovu.

Savukārt par laikraksta "Diena", kultūras izdevuma "KDi" un žurnāla "Sestdiena" izdevēja "Dienas mediji" vienīgo īpašnieku kļuvis līdzšinējais "Dienas" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots.

"Lēmums iegādāties "Dienu" mediju videi tik mainīgos un nestabilos apstākļos ir liels izaicinājums. Tajā pašā laikā tā visam laikraksta kolektīvam ir arī lieliska iespēja. 23.novembrī svinam 25 gadu jubileju, kas ir simboliski jaunam sākumam. Es ticu šai avīzei, es ticu iespējām to attīstīt, es ticu, ka vārds "Diena" būs pašsaprotama mediju telpas sastāvdaļa vēl ilgi," sacīja Kots.

Viņš arī norādīja, ka laikraksta ikdienu īpašnieku maiņa neietekmēs. "Šobrīd aktīvi strādājam gan pie ilgtermiņa, gan aktuālajiem jautājumiem, un galvenā uzmanība patlaban pievērsta abonēšanas kampaņai," teica Kots.

Pēc viņa minētā, "Dienas mediji" iegādāti par personīgajiem līdzekļiem, bet darījuma summa ir konfidenciāla.

Pašreizējais "Dienas mediji" un laikraksta "Diena" galvenais redaktors Gatis Madžiņš turpinās pildīt amata pienākumus.

BNS/LETA/Foto: Edijs Pālens/Lita Krone/LETA