Apvienoto Arābu Emirātu šarms
Pārpasaulīgi skaista vieta, kas noteikti jāredz Abū Dabī, – viena no pasaulē lielākajām mošejām, kas nosaukta šeiha Zaīda vārdā.
Bizness un ekonomika
2015. gada 30. novembris, 00:00

Apvienoto Arābu Emirātu šarms

Jauns.lv

Ja jūs kādā pelēkā dienā padomāsiet, ka ir diezgan drēgns un būtu jauki, ja dažas dienas varētu pasildīties saulītē, ziniet, ka ir pienācis laiks izmantot tūrisma aģentūras VRK Travel piedāvājumu un doties ceļojumā uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kāpēc tieši uz Emirātiem un kāpēc kopā ar VRK Travel? Pirmkārt, tāpēc, ka šajā laikā Apvienotajos Arābu Emirātos ir vispatīkamākais klimats – maigs, glāsmains, saule spīd, bet nekož līdz apdegšanai, ūdens Persijas jūras līcī joprojām ir silts un atšķirība starp dienas un nakts temperatūru ir ļoti plūstoša (internetā var atrast ieteikumus paņemt līdzi siltākas drēbes, taču, vai pēc tām radīsies nepieciešamība, tas ir jautājums). Otrkārt, tāpēc, ka Emirātos jūs patiešām gaida. Viss, ko šeit ceļ, veido, kopj un atjauno, ir domāts tūristu priekam un labsajūtai. Treškārt, tāpēc, ka šo ceļojumu var finansiāli atļauties – jūs nonāksiet citā pasaules malā, bet tāpēc nedraud izputēšana. Un, ceturtkārt, tāpēc, ka jūs tur nokļūsiet ātri. VRK Travel organizē tiešos lidojumus – iekāpsiet lidmašīnā, iedzersiet tēju vai kafiju (vai kādu svinīgāku dzērienu, ja vēlaties), apēdīsiet kruasānu, izraudzīsieties maltīti atpakaļceļam (ja sapratīsiet, ka to gribēsiet, jo nopietnie ēdieni ar gaļu vai lasi jāpasūta iepriekš), paskatīsieties pa lidmašīnas lodziņu (piemēram, uz Irānu, kurai jālido pāri), varbūt mazliet nosnaudīsieties (izlidošana ir agri no rīta) un pēc nepilnām sešām stundām jau varēsiet sūtīt mājiniekiem sveicienus no Rāselhaimas. Precīzāk, no viesnīcas, uz kuru jūs nogādās VRK Travel sarūpēts transfērs.

Krievu gidi, kas Apvienotajos Arābu Emirātos dzīvo desmit un vairāk gadu un vada VRK Travel piedāvātās ekskursijas (visiem vecāka gadagājuma cilvēkiem labi saprotamajā krievu valodā, taču gidi runā arī angliski), iesaka šeit uzkavēties vismaz desmit dienas, bet vislabāk – divas nedēļas. Septiņās dienās var mazliet atpūsties no darba, uzņemt D vitamīnu un gūt virspusēju ieskatu par šo zemi. Divās nedēļās to var nedaudz arī iepazīt. Vai, otrs variants, var braukt uz nedēļu un pēc kāda laika atgriezties. Liela daļa VRK Travel tūristu tā dara, un aģentūrai par to prieks, jo tas liecina, ka cilvēkiem šeit patīk. Tā, kam šeit patikt, ir daudz – sākot ar atpūtu pludmalē un beidzot ar skatiem, ko var baudīt, ja paveras visapkārt.

Viesnīcas ir labas. Vispirms jau to ir daudz – katrs var izvēlēties savai gaumei un rocībai atbilstošāko –, un visas nodrošina tūristam nepieciešamo – atvēsinātu gaisu, siltu dušu (vannu), ērtu gultu, kurā labi izgulēties, ledusskapi, minibāru (kuru tas interesē), ietilpīgu skapi, kur izkārt savas drānas, televīziju, protams, arī peldbaseinu, trenažieru zāli tiem, kas apsēsti ar savām ķermeņa formām un nespēj iztikt bez muskuļu nodarbināšanas ne dienu, restorānus, bārus, klubus, interneta pieslēgumu un, ja palaimējas, arī skaistu skatu pa logu. (Skats var būt arī uz pagalmu vai blakus ēku, bet vai tad kāds brauc uz citu zemi, lai visu ceļojuma laiku nostāvētu pie viesnīcas numura loga?)

Apkalpošana ir karaliska. Viesnīcas personāls jūs, piemēram, var sagaidīt ar torti vai, mazākais, ar sulas glāzi vai ūdeni. Ja mitināsieties kādā no attālākām viesnīcām, uz pludmali nogādās bezmaksas autobuss (nav pat jāņem līdzi dvielis – to izsniegs pie pludmales). Tāpat tas atbrauks pakaļ, ja būsiet ieplānojuši doties ekskursijās.

Ekskursijās var braukt kaut vai katru dienu. Gidi to iesaka darīt, jo tā var apskatīt īstos Emirātus. Ne tikai Dubaiju vai Abū Dabī, kas, nenoliedzami, uz cilvēku, kurš dzīvojis vietā, kur māju augstākos stāvus var redzēt, pat kārtīgi nepaceļot galvu, atstāj lielu iespaidu. Bet Dubaija un Abū Dabī nav visi Emirāti. Ir vērts redzēt Šārdžu, ko UNESCO 1998. gadā atzinusi par pasaules kultūras galvaspilsētu, un Fudžeiru ar tās kalniem, arheoloģiskajiem pieminekļiem un vissenāko mošeju. Ir vērts aizbraukt uz Abū Dabī pilsētu Al Ajnu, ko sauc par dārzu pilsētu, lai apskatītu Emirātu oāzes un paskatītos, kā senāk dzīvojis šeihs Zaīds bin Sultans el Nahjans, kas dibinājis valsti, 33 gadus to vadījis un padarījis atvērtu pasaulei.

Protams, ir vērts arī doties atpūtas braucienos – ar džipiem pa tuksnesi vai kruīzā pa Indijas okeānu, lai vienkārši atpūstos. Beigu beigās alternatīva ir vispār visu ceļojuma laiku pavadīt kādā no zviļņiem Persijas jūras līča krastā, lai, pārbraucot mājās, demonstrētu šokolādes brūnu iedegumu. Taču tieši pārbraucieni (ērtā autobusā ar atvēsinātu gaisu) ļauj ieraudzīt Emirātu ikdienas dzīvi – dzīvi starp tuksnesi, mošejām, oāzēs iekoptiem dārziem, milzīgiem elektrotīkliem, ceļamkrāniem, greznām villām, viesnīcām un Ginesa rekordiem. Ikreiz, kad brauksiet nākamreiz, jūs ieraudzīsiet ko jaunu. Kā saka viena no VRK Travel tūristu grupas vadītājām Natālija Zaharova, galvenais braukt ar atvērtu sirdi un pozitīvu skatījumu.

Lai kādu viesnīcu izvēlēsieties, numuriņā būs viss nepieciešamais, ieskaitot pietiekami plašu atpūtas zonu un karalisku gultu.  


Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar VRK Travel / Publicitātes foto