Ar milzīgu blīkšķi TV tiešraidē nokrīt budžeta projekta papīru kaudze. VIDEO
Brīdī, kad TV žurnāliste lūdza komentāru par budžetu uzņēmēju pārstāvim Jānim Endziņam, kādam ierēdnim, kas nesa svarīgos papīrus, tie izvēlās no rokām (video no apm. 0:55 sek).
Bizness un ekonomika
2015. gada 30. novembris, 09:41

Ar milzīgu blīkšķi TV tiešraidē nokrīt budžeta projekta papīru kaudze. VIDEO

Jauns.lv

Šodien Saeimas namā notiek ārkārtas sēde, galīgajā lasījumā lemjot par nākamā gada valsts budžeta paketi. Īsi pēc astoņiem no rīta šī "pakete" visā savā godībā tika nesta uz izskatīšanas vietu, un to darīja vairāki ierēdņi. Kā gadījās, kā ne, bet vienam no stiprajiem puišiem milzīgais budžeta papīru blāķis ar dobju troksni izkrita no rokām.

Simboliskā misēkļa aculiecinieki bija gan valdības vadītāja Laimdota Straujuma, gan uzņēmēju cunftes pārstāvis Jānis Endziņš, kurš tieši tobrīd jau bija sācis sniegt LTV skatītājiem savu vēstījumu par to, ko domā par nākamā gada budžeta projektu. Pēc Endziņa skarbajiem vārdiem, frāzei beidzoties ar vārdiem "arī uzņēmējiem tā sajūta nav laba", runātājam aizmugurē atskanēja skaļš blīkšķis. Novērtējot situāciju, žurnāliste sarunu turpināja, un arī Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs turpināja savu sakāmo: "... šis budžets mūs faktiski kodē uz nabadzību un uz stagnāciju. Tajā nav neviena rīka, lai mēs izpildītu to, ko pats parlaments nolēmis, proti, ekonomikas izrāvienu".

Kasjauns.lv