Finanšu ministrija sāk darbu jau pie 2017. gada budžeta
Finanšu ministrs Jānis Reirs uzsver nepieciešamibu sākt darbu pie 2017. gada budžeta izstrādes pēc iespējas ātrāk.
Bizness un ekonomika
2015. gada 3. decembris, 15:27

Finanšu ministrija sāk darbu jau pie 2017. gada budžeta

Jauns.lv

“Budžeta veidošanas laikā ir ļoti nozīmīgs sociālais dialogs ar valdības sociālajiem partneriem, tāpēc jau tagad nekavējoties vēlamies sākt kopīgu darbu pie 2017. gada budžeta būtiskākajiem jautājumiem,” norāda finanšu ministrs Jānis Reirs.

Finanšu ministrijas (FM) speciālisti jau šogad kopā ar kolēģiem nozaru ministrijās uzsāks darbu, lai rūpīgi izvērtētu piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, īpašu vērību veltot bāzes izdevumiem jeb izdevumi, kas nodrošina valsts funkciju izpildi nemainīgā līmenī.

Kā uzsver Reirs: “Vairāki nākamā gada budžeta priekšlikumi ir apstiprināti uz to līdzekļu rēķina, kas atvēlēti neparedzētiem gadījumiem. Diemžēl iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka šie resursi nereti tiek uzskatīti par neizsmeļamiem. Tāpēc jau tagad jāuzsāk darbs pie visu nozaru ministriju bāzes izdevumu pārskatīšanas, lai nodrošinātu maksimāli efektīvu līdzekļu izlietojumu.”

Ņemot vērā, ka uzņēmējiem ir būtiska nodokļu politikas stabilitāte un prognozējamība, Finanšu ministrija kopā ar sociālajiem partneriem līdz 2016. gada beigām izstrādās Nodokļu politikas pamatnostādnes, kurās būs definēti nodokļu politikas mērķis, rezultāti un rezultatīvie rādītāji. Plānots, ka darbs pie šī dokumenta projekta izstrādes varētu beigties jau ātrāk - nākamā gada pirmajā pusē.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA