Gandrīz 33 miljoni novirzīti kā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem
Nākamgad neparedzētiem gadījumiem būs pieejami 32,7 miljoni eiro, informēja Aleksis Jarockis.
Bizness un ekonomika
2015. gada 6. decembris, 18:57

Gandrīz 33 miljoni novirzīti kā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem

Jauns.lv

Nākamgad programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" būs pieejami 32,7 miljoni eiro, informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš stāstīja, ka nākamā gada budžetā uz pirmo lasījumu Saeimā programmā bija paredzēts finansējums 42 miljonu eiro apmērā. Taču Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja vairāk nekā 200 deputātu priekšlikumus likumprojekta otrajam lasījumam 9,3 miljonu eiro apmērā.

Starp deputātu atbalstītajiem priekšlikumiem bija stadionu projektu attīstīšana Rēzeknē, Cēsīs un Jēkabpilī, valsts līdzfinansējums privāto bērnudārzu un aukļu pakalpojuma nodrošināšanai, Valsts kontroles atalgojuma pieaugums, ministru un citu amatpersonu atalgojuma pieaugums, kā arī citi priekšlikumi.

"Attiecīgi uz otro lasījumu programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" bija palikuši 32,7 miljoni eiro," norādīja Jarockis.

Kā ziņots, ik gadu valdība programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" paredz līdzekļus aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

Pērn valsts budžeta programmā neparedzētām vajadzībām paredzētais finansējums sāka strauji rukt jau gada sākumā.

2015.gada valsts budžetā programmā neparedzētām vajadzībām tika paredzēti 32,6 miljoni eiro. Līdz martam valdība jau bija atbalstījusi līdzekļu piešķiršanu no šīs programmas, tādējādi gada sākumā programmā bija pieejami 17,7 miljoni eiro. Tomēr arī šī summa jau bija nepieciešama vairākām vajadzībām. Valdība nolēma, ka 5,5 miljoni eiro no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" jāatvēl, lai saglabātu mikrouzņēmumu nodokli 9% apmērā.

Savukārt Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai bija nepieciešams kompensēt 6,3 miljonus eiro, ko ārstniecības iestāde bija ieguldījusi "Latvijas Krājbankā" un zaudēja līdz ar bankas darbības apturēšanu.

Saeima 30.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma nākamā gada valsts budžetu, paredzot, ka nākamgad valsts ieņēmumi varētu augt līdz aptuveni 7,4 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,69 miljardiem eiro.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA

Tēmas