"Bite Lietuva" tiesā apstrīd "Teo LT" un "Omnitel" darījumu
Bizness un ekonomika
2015. gada 8. decembris, 12:30

"Bite Lietuva" tiesā apstrīd "Teo LT" un "Omnitel" darījumu

Jauns.lv

Lietuvas mobilo sakaru operators "Bite Lietuva" tiesā apstrīdējis Lietuvas Konkurences padomes lēmumu, ka Zviedrijas grupai "TeliaSonera" pilnībā piederošā mobilo sakaru operatora "Omnitel" un integrēto telekomunikāciju, informācijas tehnoloģiju un televīzijas pakalpojumu sniedzēja "Teo LT", kuru arī kontrolē šis Zviedrijas koncerns, apvienošanai nav nepieciešama regulatora atļauja, otrdien vēstīja biznesa laikraksts "Verslo žinios".

"Bite Lietuva" 3.decembrī iesniedzis prasību Viļņas administratīvajā apgabaltiesā, lūdzot analizēt Konkurences padomes lēmumu.

"Mēs redzam, ka notiek faktiska "Teo LT" un "Omnitel" apvienošana, neskatoties uz saistībām, kas izklāstītas 2003.gada [Konkurences] padomes lēmumā. Vienas no šīm saistībām noteic, ka "Omnitel" nevar apvienoties ar "Teo LT", neinformējot Konkurences padomi un nesaņemot tās apstiprinājumu," laikrakstam teikusi "Bite Lietuva" korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja Zana Jakevičiene.

"Teo LT" oktobra sākumā paziņoja, ka iegādāsies "Omnitel" no "TeliaSonera", par to maksājot 220 miljonus eiro.

Lietuvas Konkurences padome novembra vidū paziņoja, ka nedz tam, ka "Teo LT" pārņem "Omnitel", nedz abu kompāniju apvienošanai nav nepieciešama regulatora atļauja, jo darījumi nav uzskatāmi par uzņēmējdarbības koncentrēšanu, jo abi operatori jau pirms darījuma piederēja "TeliaSonera".

"TeliaSonera" līdz šim piederēja 88,15% "Teo LT" akciju un 100% "Omnitel " akciju.

LETA / Foto: maps.google.com