Pārtraukts "Latvijas Valsts mežu" pusmiljonu vērtais planšetdatoru iepirkums
Iesniedzējs norādījis, ka LVM konkursā uzvarējušās firmas piedāvātie planšetdatori "HP ElitePad 1000 G2 Rugged Tablet" neatbilst tehniskajai specifikācijai, jo tie nav paredzēti darbam āra apstākļos, kur gaisa temperatūra ir no mīnus 10 līdz mīnus 30 grādiem.
Bizness un ekonomika
2015. gada 9. decembris, 16:02

Pārtraukts "Latvijas Valsts mežu" pusmiljonu vērtais planšetdatoru iepirkums

Jauns.lv

Ar Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu pārtraukts AS "Latvijas Valsts meži" 380 planšetdatoru iepirkums par 695 40 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), jo piedāvātā tehnika nav paredzēta darbam salā, mitrumā vai putekļos, kā arī nepieciešamo trīs gadu vietā piedāvāta viena gada garantija, liecina ieraksts IUB mājaslapā.

Ziņojumā norādīts, ka 20.novembrī IUB atklātā sēdē izskatīja viena no iepirkuma dalībniekiem - SIA "TelCom" - sūdzību par oktobrī rīkoto atklāto konkursu "Par planšetdatoru piegādi AS "Latvijas Valsts meži".

Iesniedzējs norādījis, ka LVM konkursā uzvarējušās firmas piedāvātie planšetdatori "HP ElitePad 1000 G2 Rugged Tablet" neatbilst tehniskajai specifikācijai, jo tie nav paredzēti darbam āra apstākļos, kur gaisa temperatūra ir no mīnus 10 līdz mīnus 30 grādiem. Gadījumā, ja tehnika tiks lietota vidē, kur ir šāda gaisa temperatūra, ražotājam būs tiesības atteikt garantijas labošanu.

Tāpat tehnika neatbilstot standartam attiecībā uz izturību pret putekļiem un mitrumu, turklāt nav ievērota specifikācijā noteiktā prasība nodrošināt planšetdatoriem trīs gadu garantiju, tā vietā piedāvājot standarta viena gada garantiju.

Līdz ar to IUB komisija nolēmusi, ka AS "Latvijas Valsts meži" ir 20 dienu laikā atkārtoti jāizvērtē visus iepriekš konkursā iesniegtos piedāvājumus.

Saskaņā ar iepirkuma komisijas protokolā minēto piedāvājumus konkursā iesniedza SIA "MarkIT Latvija" ar piedāvāto līgumcenu 730 489 eiro bez PVN, "Adaptive" - ar 446 500 eiro bez PVN, SIA "Hadlat Invest" - ar 678 300 eiro bez PVN, SIA "Komerccentrs DATI grupa" - ar 1 022 200 eiro bez PVN un "TelCom" - ar 695 400 eiro bez PVN.

Saskaņā ar iepirkuma specifikāciju ar planšetdatoriem jāspēj darboties salā, sniegā, lietū, saulē, tiem jābūt aprīkotiem ar augstas precizitātes globālo pozicionēšanas sistēmu.

Iepirkuma pamatapjoms ir 140 datori, bet 240 datorus plānots piegādāt kā papildu apjomu, ja AS "Latvijas Valsts meži" būs tāda nepieciešamība.

Kā ziņots, AS "Latvijas Valsts meži" pieder 1,63 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,60 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,41 miljons hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. Galvenais uzņēmuma produkts ir kokmateriāli, katru gadu piedāvājot tirgū aptuveni piecus līdz septiņus miljonus kubikmetru koksnes. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

LVM apgrozījums pērn sasniedza 275,1 miljonu eiro, bet peļņa - 76,9 miljonus eiro salīdzinājumā ar attiecīgi 259,894 miljoniem un 60,49 miljoniem pirms gada.

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA