Kombucha cienā ar tējas dzērienu un klāj viesību galdus
Kombuča (kombucha) jeb tējas sēnes dzēriens ir viena no vecākajām organiskajām kultūrām, ko cilvēks izmanto kopš senseniem laikiem.
Bizness un ekonomika
2015. gada 10. decembris, 14:30

Kombucha cienā ar tējas dzērienu un klāj viesību galdus

Jauns.lv

Jogas centrs Lāčplēša 52/54, kuru visvienkāršāk atrast pēc uzraksta Kombucha, zināms kā veselīga dzīvesveida oāze, ko īpašu padara tējas sēnes dzēriens un Vitalitātes programma, kuras sastāvdaļa ir individuāli veidota uztura paka. Tiem, kas jauno gadu vēlas sākt ar pievēršanos veselīgai dzīvei, Kombucha klātais svētku mielasta galds būs pirmais solis pareizajā virzienā!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kas ir kombuča?

Kombuča (kombucha) jeb tējas sēnes dzēriens ir viena no vecākajām organiskajām kultūrām, ko cilvēks izmanto kopš senseniem laikiem. Uzskata, ka šī mistiskā tējas sēne radusies Āzijā, Ķīnā, Ciņu dinastijas laikā un dēvēta par nemirstības tēju jeb dzīvības eliksīru. Tējas sēne vienā organismā simbiotiski apvieno ķērpi, etiķskābes baktērijas un raugu. Raugs gādā par saldās tējas rūgšanu, bet baktērijas fermentē šķīdumu, un tā šis dzēriens iegūst ārstnieciskās īpašības.

Tējas sēnes uzlējums satur fermentus, kuriem ir svarīga nozīme organisma funkciju nodrošināšanā, sašķeļot olbaltumvielas, taukus un cieti, tostarp vērtīgo glikuronskābi, vitamīnus B, C, PP, D, dažādus fermentus, lipīdus un cukura savienojumus. Regulāra tējas sēnes dzēriena lietošana (ar mēru!) pazemina asinsspiedienu un līdzsvaro centrālās nervu sistēmas darbību. Pienskābe, kas ir kombučas uzlējumā, iznīcina kaitīgās baktērijas zarnu traktā.

Jogas centrā ražotā tējas sēnes dzēriena gatavošanā izmanto augstas kvalitātes tēju, pašu audzētus produktus un svaigi spiestas sulas. Procesā tiek rūpīgi ievērotas pārtikas drošības un risku novēršanas normas. Ražotnes mikrobiologi joprojām pēta un eksperimentē, veidojot arvien jaunas šā veselīgā dzēriena garšas, lai pārsteigtu ar tējas sēnes dažādību.

Kas ir Vitalitātes programma?

Jogas centra Kombucha mērķis ir palīdzēt pievērsties veselīgākai dzīvei, atbrīvoties no ķermeņa masas liekajiem kilogramiem, justies enerģiskākam, skaistākam un laimīgākam. Tas iespējams, gan nododoties vingrošanai, gan pilnveidojot savus priekšstatus par veselīgu uzturu, kā arī ievērojot atbilstīgus ēšanas principus.  Vitalitātes programmas dalībniekiem katrai dienai speciālisti sagatavo īpašu uztura paku, kurā iekļauti personai piemēroti sagatavoti produkti brokastīm, pusdienām, vakariņām, kā arī veselīgām uzkodām. Ēdienkarte tiek rūpīgi plānota, lai nodrošinātu nepieciešamo uzturvielu un kaloriju daudzumu, atkarībā no mērķa, ko iecerēts sasniegt.

Vitalitātes programmu uzsākot un pabeidzot, tās dalībniekam veic biotestu, diētas ārsts izstrādā individuālu pilnvērtīgu un līdzsvarotu uztura plānu, šefpavārs gatavo maltīti katrai dienai (ievērojot diētas speciālista norādes), kā arī tiek gādāts par iespēju telefoniski konsultēties ar ārstu, kad vien tas ir nepieciešams. Vitalitātes programmas laikā iespējams piedalīties izglītojošos aktīva un veselīga dzīvesveida semināros, saņemt uztura paku mājās vai darbavietā, kā arī apmeklēt Bikram Yoga Riga nodarbības, pieejama Aqua Massage kapsula, Sapro Gel dūņu procedūras.

Ar ko atšķiras Vitalitātes programmas īpašais uzturs?

Augstas kvalitātes, pārsvarā pašu audzētos vai no uzticamiem ekoloģisko produktu audzētājiem iegādāto pārtiku pārsvarā sagatavo ar Sous Vide metodi. Proti, vispirms produktu vakuumē, tad ilgstoši karsē nelielā temperatūrā, kas ļauj saglabāt maksimāli daudz cilvēka organismam vērtīgo vielu, turklāt neļaujot ēdienam krasi mainīt struktūru, kā arī izceļot tā garšu, smaržu un krāsu. Šādi sagatavotu Vitalitātes programmas uztura paku pārtiku atliek vien pirms maltītes uzsildīt karstā ūdenī.  

Vai Kombucha svētku mielasts nav pārmēru veselīgs?

Kombucha lauž stereotipus par to, ka veselīgs ēdiens nav īsti gards, turklāt sastāv tikai no salātlapām un briedinātiem graudiem. Nekā tamlīdzīga! Veselīgs uzturs nenozīmē stingru diētu, bet gan līdzsvarotu, cilvēka organismam vispiemērotāko produktu mozaīku, kuri, prasmīgi pagatavoti, ir bezgalgardi. Netici? Nogaršo. Neliels bankets Kombucha stilā varētu būt labs sākums, lai iepazītu īsto dzīvi!

Kasjauns.lv/Publicitātes foto

Tēmas